• Analític Lleida
  • Posts
  • Vall Companys redueix un 12,8% les emissions des del 2020 i aposta per una producció més circular i eficient

Vall Companys redueix un 12,8% les emissions des del 2020 i aposta per una producció més circular i eficient

El grup agroalimentari amb seu a Lleida incrementa el consum d’energia renovable i incorpora subproductes en la fabricació de pinsos en el marc del seu pla de sostenibilitat PENTA

El Grup Vall Companys, líder del sector agroalimentari a l’Estat, ha reduït un 12,8% les emissions de gasos d’efecte hivernacle de tipus 1 i 2 entre els anys 2020 i 2024. Aquest avenç forma part del pla estratègic PENTA, que fixa objectius ambientals, socials i de governança per avançar cap a un model de producció més sostenible i arrelat al territori.

Una de les línies clau d’aquest pla ha estat l’impuls a les energies renovables. El 31,3% de l’electricitat consumida el 2024 prové ja de fonts renovables, amb una generació pròpia de 39 GWh gràcies a una potència fotovoltaica instal·lada de 37,05 MWp. Aquesta aposta ha permès evitar l’emissió de més de 10.000 tones de CO₂ en un any.

En paral·lel, el grup avança cap a una economia circular. El 22% de les matèries primeres utilitzades en la fabricació de pinsos provenen de subproductes valorizats, com el plasma o la mucosa intestinal porcina, que s’aprofiten per generar productes d’alt valor afegit com la heparina. A més, desenvolupa projectes d’upcycling conjuntament amb empreses com Kimitec.

També destaca la millora en l’eficiència hídrica, amb exemples com el de la planta porcina Patel, que ha reduït un 15% el consum d’aigua, estalviant 60 milions de litres en un sol any. Aquest estalvi es deu a processos interns d’optimització i reutilització d’aigua regenerada.

L’empresa manté el benestar animal com una de les seves prioritats, amb la renovació de certificats en totes les explotacions i una inversió superior als 300.000 euros en projectes de millora, com l’adequació de les lliteres per a pollastres. D’altra banda, el grup s’apropa a l’objectiu de reduir un 60% l’ús d’antibiòtics abans de 2030.

Pel que fa a l’àmbit laboral, Vall Companys ha incrementat la plantilla un 17% el darrer any, fins a les 8.156 persones, i ha estat reconegut com a Top Employer per cinquè any consecutiu. El compromís amb la formació, la qualitat alimentària i la gestió responsable de la cadena de subministrament complementen una estratègia que busca alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i els criteris ESG.

Amb aquestes accions, el grup consolida el seu posicionament com a referent estatal en sostenibilitat agroalimentària, tot reforçant el seu arrelament a Lleida i el compromís amb el territori.

Reply

or to participate.