Vall Companys ha superat els 4.000 M € de facturació anuals

El grup suma 12.558 llocs de treball a l'Estat espanyol, un 9,2% més que el 2022

El Grup agroalimentari Vall Companys va tancar el 2023 amb una facturació de 4.148 milions d'euros, un 38% més que l'exercici anterior. Segons l’empreasa, els principals motius d'aquest fort creixement són els preus històrics de cotització del porcí a Mercolleida, les adquisicions d'Embotits Rodríguez i Grupo Sada i el procés de fusió de la divisió farinera amb Caixa Rural de Navarra.

La companyia ha obtingut un marge del 5,8% respecte a les vendes a tercers, que es tradueix en un benefici net de 243 milions d'euros. L'increment del marge del 2% respecte del 2022 és degut a diferents factors: la capacitat d’optimitzar el cost de producció; una política de cobertures estratègica en la contractació de matèries primeres d'alimentació animal i energia per protegir-se de la volatilitat del mercat; i un conjunt de sinergies i eficiències comercials.

Pel que fa als treballadors, La corporació va tancar el 2023 generant un total de 12.558 llocs de treball directes a les seves plantes productives i serveis centrals; un 9,2% més que el tancament de l'any 2022. La majoria d'aquestes feines es generen en poblacions rurals on el Grup Vall Companys té els centres productius, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat.

Les vendes del grup es diversifiquen per canals de venda i per mercats estatals i internacionals. Així, les vendes de la divisió farinera se situen dins del mercat estatal, dinàmica similar a la divisió avícola, amb un flux exportador aproximat del 7%. en canvi, a la divisió del porcí, el seu flux exportador representa més d'un 30%, amb Europa Central i Àsia com principals mercats.

En paral·lel, Vall Companys manté el ritme d'inversions a les instal·lacions, vinculades a la innovació, qualitat i seguretat alimentària. Concretament, l’any passat, aquestes inversions van pujar fins als 87 M €.

En aquest sentit, igual que els exercicis anteriors; la corporació dedica el resultat a reserves, estabilització de les ràtios de deute i inversions financeres i instal·lacions.

Porc ibèric, aposta consolidada

L'any passat va destacar per la consolidació del projecte de porc ibèric del Grup Vall Companys. Així, es va passar de ser soci del 40% al 100% de les instal·lacions de sacrifici i especejament a Soto de la Vega (Embotits Rodríguez).

Amb aquesta fita, Grupo Vall Companys compta amb una empresa d'integració ramadera, amb granges associades a Castella i Lleó, sud d'Extremadura i nord-oest d'Andalusia; l'esmentada planta càrnia de sacrifici i especejament a Soto de la Vega on hi ha un assecador, i dos assecadors més, un a Fuenterroble de Salvatierra (Salamanca) i un altre a Repilado, municipi de Jabugo (Huelva). Així, el Grup Vall Companys va passar de sacrificar 33.000 porcs ibèrics el 2017 a 320.000 el 2023.

Presència a Amèrica Llatina

Des del 2017, el Grup Vall Companys s'ha anat implantant de forma gradual com a accionista minoritari al Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil. Totes les operacions han passat per establir sinergies per enfortir la cadena de valor ramadera i càrnia a cada país, dinamitzant la producció local.

La darrera operació internacional va ser l'entrada el 2023 a la companyia brasilera Master Agroindustrial amb un 32,7% de les accions. Master té una capacitat de sacrifici de 3.000 porcs per dia, 2.000 treballadors i col·labora amb 320 grangers.

Reply

or to participate.