• Analític Lleida
  • Posts
  • Un 95% dels expositors de la Fira MOS preveuen repetir el 2026

Un 95% dels expositors de la Fira MOS preveuen repetir el 2026

El nou format de la fira de Lleida ha obtingut un gran èxit d’acollida i una bona afluència de visitant

Lleida ha clausurat aquest cap de setmana la primera edició de la Fira MOS, la nova proposta gastronòmica i de producte de proximitat, com a reformulació de la històrica Fira de Sant Miquel.

Gran acollida del certamen i compromís per part dels expositors

Durant els tres dies, el certamen ha rebut una gran afluència de visitants i ha obtingut una resposta molt positiva dels expositors. L’alcalde Fèlix Larrosa ha assegurat que un 95% dels expositors que han participat en la nova Fira MOS de Lleida tenen previst repetir l’any vinent. D’altra banda, també hi havia un Saló de l’Automòbil on el 100% d’expositors també preveuen repetir.

MOS com a aparador de territori, gastronomia i comercialització directa

Entre els actes realitzats durant el cap de setmana, el conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, ha visitat la fira i ha participat en un taller d’esmorzars de forquilla coincidint amb el Dia Mundial contra el malbaratament alimentari. Ordeig ha definit la nova fira com un “exemple” que volen reproduir arreu de Catalunya. De fet, l’ha situat al costat d’altres iniciatives similars que ja funcionen arreu del món. Segons va remarcar, MOS aposta pel producte de qualitat i de proximitat. L’objectiu és intentar ser un “gran aparador de comercialització directa” per als productors, així com un “aparador de territori i gastronomia”. A més a més, el conseller ha destacat que el Govern reivindica el reconeixement internacional de la cuina catalana com una de les més ben valorades del món.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha subratllat “l’encert” de la nova fórmula de la Fira de Lleida i ha afirmat que la institució continuarà donant suport a aquest “fantàstic format”. L’èxit també es constata amb l’espai habilitat per part de la Diputació, “Gust de Lleida”, la qual ha rebut més de 700 assistents en els seus tastos i showcookings.

Per la seva banda, l’alcalde Fèlix Larrosa ha reiterat la seva aposta perquè Lleida sigui “sempre” regió gastronòmica catalana. A més, ha avançat que en futures edicions s’espera ampliar la participació de sectors i territoris, gràcies a la construcció del nou pavelló firal.

Reformulació de la Fira de Sant Miquel i els seus orígens

La nova Fira MOS, hereva de la històrica Fira de Sant Miquel, ha estat creada després que un estudi encarregat a l'Institut Cerdà recomanés dividir l'històric certamen en dos esdeveniments diferenciats. Un d'aquests esdeveniments és el saló gastronòmic, mentre que l'altre, de caràcter professional, se celebrarà del 25 al 27 de novembre sota el nom d'AgrioBioTech.

Respecte als seus orígens, la Fira de Sant Miquel de Lleida es va començar a celebrar a la ciutat de l’any 1232 amb el privilegi atorgat pel rei Jaume I. Aquella trobada medieval, que ja des dels seus inicis tenia caràcter internacional, va convertir la ciutat en un punt clau d’intercanvi i comerç pel que fa al sector agrari i ramader. Segles després, l’esperit de la fira continua present, adaptant-se als temps per continuar sent un gran aparador de productes, oportunitats i territori.

Reply

or to participate.