• Analític Lleida
  • Posts
  • Zoe Valero, de Torrons Fèlix, i AECC Lleida, entre els sis premiats durant la 2a Nit dels Autònoms de PIMEC

Zoe Valero, de Torrons Fèlix, i AECC Lleida, entre els sis premiats durant la 2a Nit dels Autònoms de PIMEC

L’entitat defensa durant l’esdeveniment la necessitat d’equiparar els drets del col·lectiu als de la resta de persones treballadores i demana mesures per simplificar la burocràcia administrativa i millorar qüestions com el finançament i la segona oportunitat

PIMEC Autònoms ha celebrat la 2a Nit dels Autònoms de Catalunya, marc en el qual s’ha fet el lliurament de sis premis en reconeixement de la trajectòria professional destacada dels autònoms i les autònomes amb l’objectiu de fer visible l'activitat d'aquest col·lectiu com a factor clau pel creixement socioeconòmic, així com en la creació de riquesa i ocupació. L’acte, que ha tingut lloc a la sala Luz de Gas, ha estat conduït per l’actor i humorista Queco Novell, i ha comptat amb l’assistència de 200 persones.

Per part de l’entitat hi ha participat el president de PIMEC, Antoni Cañete, i la presidenta de PIMEC Autònoms, Elisabet Bach. A més, l’esdeveniment també ha comptat amb les intervencions del secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa, i la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, Raquel Gil.

Entre els premiats, es troba Zoe Valero, de Torrons Fèlix, per la seva capacitat de reinventar-se en la indústria dels torrons d'autor, competint amb èxit amb les grans companyies, gràcies a la utilització d’ingredients locals i tècniques artesanals, que ajuden a garantir la continuïtat del seu negoci amb determinació. Valero ha rebut el reconeixement a la capacitat de reinvenció.

A més a més, AECC - Catalunya contra el Càncer Lleida (AECC Lleida), també ha rebut el reconeixement per l’acció de suport a les persones autònomes, pel seu suport als autònoms afectats per la malaltia. Han desenvolupat accions específiques, incloent-hi l'acompanyament i un estudi de vulnerabilitat. La seva alerta sobre la significativa afectació als autònoms i autònomes va inspirar les jornades de salut sota el nom l'Àgora de PIMEC Autònoms 2023.

La resta de professionals autònoms reconeguts han estat els següents:

Reconeixement per l'arrelament al territori: Rosa Casabella per la seva dedicació i passió per la qualitat dels seus productes amb ingredients de proximitat i ecològics. Els seus ceps i nyàmeres de cultiu propi honoren la tradició, l'arrelament a la terra i la cadena de valor dels productes locals.

Reconeixement a la tradició familiar i al relleu generacional: Joan Sitges per la seva contribució al teixit comercial de Granollers. La seva activitat empresarial compleix 150 anys i està centrada en la venda de roba en un establiment que ha estat regentat durant 5 generacions per la mateixa família, creant un llegat empresarial que perdura en el temps. Amb una participació activa a la comunitat, col·labora en iniciatives locals i aposta per sinergies amb altres negocis de la zona.

Reconeixement a la innovació i el creixement potencial: Adrià Bosch i Xevi Garriga, dos emprenedors que han revolucionat el sector de l'hostaleria i restauració amb la seva innovadora aplicació (MyChefTool), la qual simplifica la gestió diària dels negocis d'hostaleria, millorant l'eficiència amb una innovació tecnològica significativa.

Reconeixement a la trajectòria professional de la persona autònoma: Ona Carbonell, l’esportista i autònoma -en la seva activitat com a dissenyadora de moda- ha creat la seva pròpia marca de bany sostenible. És una ferma defensora i activista de la lluita per la conciliació de la maternitat amb l'esport d'elit.

Durant el seu discurs, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha posat en valor la tasca i l’aportació del col·lectiu, el qual es caracteritza per valors com l'esforç, la dedicació, la resiliència, l'arrelament al territori, l’esperit de superació i l'adaptació constant. “Sovint, els autònoms, són els grans oblidats en l’àmbit econòmic i empresarial, però cal tenir en compte que són grans empresaris i empresàries de petites empreses, grans emprenedors i emprenedores” ha afegit.

Antoni Cañete també ha insistit en “la necessitat que les polítiques es facin pensant primer en les empreses de més petita dimensió per tal de fer gran la nostra economia”, fent referència al paquet de mesures de suport a les pimes europees conegut com SME Relief Package, anunciat recentment per la Comissió Europea. En aquest sentit, el president de PIMEC ha celebrat la fita històrica coneguda avui: les pimes catalanes estaran representades amb veu pròpia en el diàleg social estatal per primera vegada en la història de la democràcia. Així ho ha comunicat el Ministeri de Treball i Economia Social en la notificació que la patronal ha rebut sobre el dret de formar part de la Comissió Consultiva Nacional de Convenis Col·lectius (CCNCC) com a organització més representativa de les pimes catalanes.

Per part seva, la presidenta de PIMEC Autònoms, Elisabet Bach, ha defensat la necessitat d’equiparar els drets de les persones autònomes als de la resta de treballadors i treballadores, i ha esmentat algunes de les seves necessitats: “Volem que es posi en valor i es visibilitzi aquest col·lectiu que està present a tot el territori i en tots els sectors, diversificant l'economia; cal pensar primer en els més petits per facilitar el desenvolupament de l'activitat empresarial”.

D’altra banda, ha recordat la importància de prioritzar la salut i el benestar físic i emocional, destacant la necessitat de “conscienciar, prevenir i trencar l’estereotip que les persones autònomes no es posen malaltes” i afegint que aquest fet incideix directament en la competitivitat, la viabilitat i la productivitat de l’activitat empresarial. “Tenim la voluntat de donar continuïtat al negoci, però si fallem, el nostre negoci falla i no tenim recanvi”, ha conclòs la seva intervenció.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència del secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, que durant la seva intervenció ha destacat que “cal que la realitat de l’autònom, que cada cop té més pes, sigui no només sinònim de treball sacrificat sinó que sigui també sinònim de treball digne”. La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Raquel Gil, també ha participat en la 2a Nit dels Autònoms, manifestant que “tenim com a objectiu fer més fàcil la feina dels autònoms, sent una ciutat amable per a aquest col·lectiu, una ciutat que els posa les coses fàcils al llarg de tota la seva trajectòria”.

Join the conversation

or to participate.