- Analític Lleida
- Posts
- “Terrina de col·làgens, api i tòfona” la clau de l'èxit d'Alejandro Gil
“Terrina de col·làgens, api i tòfona” la clau de l'èxit d'Alejandro Gil
El xef guanya el Premi Laumont 2025 a la millor recepta amb tòfona negra

La tercera edició del Premi Laumont ha confirmat l’auge de la cuina amb tòfona negra en la restauració d’alt nivell, i enguany el protagonista ha estat Alejandro Gil. El xef del restaurant Cal Paradís, situat a la Vall d'Alba (Castelló), ha estat proclamat vencedor gràcies a la seva recepta Terrina de col·làgens, api i tòfona.

Terrina de col·làgens, api i tòfona
La final del certamen es va celebrar el 9 de febrer al Trufforum de Vic davant d’un públic de més de 200 persones. Gil es va imposar a Isidre Soteras, del restaurant El Jardí (Igualada, Barcelona), i a José Carlos López Gámiz, del restaurant Origen (Puigcerdà, Girona), que també van presentar propostes gastronòmiques de gran qualitat.
El jurat, format per personalitats destacades de la gastronomia com, David Seijas, Quico Arumí i Maria Nicolau, van elogiar la creativitat i el domini tècnic de la proposta guanyadora, així com la capacitat del guanyador per treballar en unes circumstàncies de gran expectació:
L’Alejandro ha escollit una recepta aparentment senzilla, però d’una gran complexitat tècnica i amb una excel·lent combinació d’ingredients. El seu plat complia tots els criteris indispensables per endur-se el títol de millor recepta amb tòfona negra de l’any.
Alejandro Gil, visiblement emocionat després de rebre el trofeu del Premi Laumont i els 3.000 euros del primer premi, va subratllar la importància d’aquest reconeixement:
"És un plaer haver guanyat el Premi Laumont a la millor recepta amb tòfona negra, ja que és el concurs de tòfona més important d’Espanya. La tòfona negra que tenim aquí és un producte excepcional i he intentat realçar tot el seu potencial en la meva recepta".
El Premi Laumont, no només ajuda a descobrir grans xefs, sinó també a donar a conèixer encara més totes les possibilitats de la tòfona negra en l’alta gastronomia. Laumont, l’empresa que organitza l’esdeveniment, especialitzada en tòfones i bolets, continua prosperant edició rere edició, especialment en talent i competitivitat. Amb el prestigi del guardó en constant creixement, l’expectació per a futures edicions no deixa d’augmentar, consolidant aquest certamen com una cita ineludible en el calendari gastronòmic.
Reply