- Analític Lleida
- Posts
- Opinió: Com és la teva vida social? Generes connexions reals?
Opinió: Com és la teva vida social? Generes connexions reals?
Per Laia Martínez, Comunicadora, creativa, emprenedora multipotencial.
“És a través de la vulnerabilitat que els éssers humans creen connexions. Com més vulnerables siguem entre nosaltres, més confiarem els uns en els altres i serem més capaços de col·laborar de manera efectiva”. Neil Blumenthal.
El món d’internet avança a una velocitat feroç i accelerada, tant, que quasi ni ens dona temps a despentinar-nos. Alhora, la infoxicació, la connexió constant, l’ansietat pel futur, per ser present (que no estar present), per ser vistos pel client potencial ens angoixa i ens empeny a pensar que hem de ser a xarxes socials, que si reels, que si web, que si directes, que si webinars... Hem de ser a internet. I no dic que no, internet ha estat i és una eina revolucionària, un canal extraordinari, però… De quina manera i a quin preu? I si hi hagués altres camins menys generadors de culpa i dependència, molt més fidels, complementaris, i on no cal descobrir cap fórmula màgica per ser vistos? Potser la resposta a la nostra inquietud, ha estat sempre davant els nostres ulls.
Les relacions humanes reals, (en el networking o en qualsevol altre format), han estat per a mi el camí a la generació de clients autèntics, fidels i pagadors, i també de calma i pau interna. Veig en la diversitat l’equilibri, i en els diversos canals comunicatius, l’oportunitat de poder desenvolupar estratègies de comunicació enriquidores, coherents i complementàries entre elles, però sí que aposto amb fermesa per tot allò que em fa caminar amb més seguretat i menys volatilitat. Fixar-me en allò que m’aporta més resultats en menys temps, i que va més alineat amb els meus valors: més llibertat i temps per gaudir de la meva vida.
Per aquest motiu, empenyo a tota persona emprenedora i/o empresària a llençar-se a l’experiència presencial, a potenciar tot allò que tingui un contacte directe i personal perquè és en la presencialitat i en el contacte de tu a tu, on es forgen els vincles, on hi ha la connexió real, la intuïció, i la major part de les vegades, on apareix directament el sí o el no. El primer pas cap a una llarga relació i l’obertura de portes i finestres a noves oportunitats genuïnes. I també, perquè no, a descartar molt més ràpidament allò que no és per a nosaltres. El poder i la màgia de l’essència i ètica ben conduïda pot aportar-nos beneficis inimaginables, a nivell professional i també personal.
Alhora, tota aquesta naturalesa que som, perquè els humans som humans perquè som socials, vivim en societat i necessitem formar part d’una comunitat, sí que penso que ha d’estar meditada i preparada. No defenso gens la falsetat, sinó la generositat, i sí que recomano pensar estratègicament en què volem aconseguir, cap on ens volem dirigir, i canalitzar tota aquesta voluntat cap a conèixer persones que ens aportin i on nosaltres puguem aportar també, per poder caminar cap a la direcció que desitgem. Parlant clar, abans d’anar a qualsevol trobada de networking, a qualsevol esdeveniment, a qualsevol xerrada d’associacions, d’amics, de persones, etc. fer-nos algunes preguntes: “Què vull extreure’n d’aquesta trobada?”, “Hi ha les persones adequades per a mi en aquesta trobada?”, “Què puc aportar?”. Estratègia sana abans de qualsevol acció, i més, si forma part del nostre negoci.
Per concloure, si entremig apareix la por a mostrar-se, la vergonya, el dubte sobre quin tema de conversa treure, què dir o qualsevol altra interferència de la vida, es pot resoldre amb un treball previ que amansi una mica les feres interiors i ens ajudi, pas a pas, a creuar la línia, a la nostra manera de ser, i a veure-ho com una novetat o repte que un cop tastat, ens dirigirà a una nova experiència digna de ser recordada, segur.
Aprofites les experiències i les relacions personals al teu favor? Construeixes relacions o reparteixes targetes de visita?
Reply