• Analític Lleida
  • Posts
  • Mercadona, Carrefour, Lidl, Eroski i Dia es reparteixen més de la meitat del mercat estatal de la distribució

Mercadona, Carrefour, Lidl, Eroski i Dia es reparteixen més de la meitat del mercat estatal de la distribució

La firma valenciana lidera el rànquing a distància de la resta amb un 26,2% de la facturació

Els supermercats Mercadona, Carrefour, Lidl, Eroski i Dia sumen el 51% del mercat de la distribució espanyola, segons l'informe 'Balanç de la Distribució 2023' que ha presentat aquest dijous la consultora Kantar Worldpanel. La mateixa font afirma, a més, que aquest mercat va créixer l'any passat un 7,6%, per bé que el volum "ha començat a donar símptomes d'estabilitat". L'escenari dibuixat per l'estudi subratlla que pràcticament totes les grans cadenes han guanyat quota de mercat. Factors com la promoció o la marca blanca han guanyat pes entre els consumidors en un 2023 marcat per la pujada de preus. Pel que fa als cinc primers del rànquing, Mercadona lidera la llista a distància de la resta amb un 26,2% de la facturació.

Els supermercats del valencià Juan Roig van créixer un 0,6% en relació a les xifres assolides el 2022, que van ser, doncs, del 25,6%. El segon de la llista Carrefour, va aconseguir l'any passat un 9,9% de quota de mercat, un 0,2% més que en l'exercici anterior.

La penetració al mercat del número tres, Lidl, va ser del 6,4%, un 0,5% superior a la del 2022. El grup alemany és propietari també dels supermercats Aldi, que es van situar en vuitena posició amb un 1,5% del mercat (la mateixa quota que l'any anterior).

Eroski es va situar en la quarta plaça amb un 4,4% del mercat (un 0,1% més) i el cinquè lloc el tanca Dia amb un 4,1% (és l'únic grup que va experimentar una baixada de vendes l'any passat, un 0,5% menys que el 2022).

La consultora Kantar espera per a aquest any un panorama sense grans canvis significatius i amb un control progressiu de la inflació. També preveu que continuï la concentració del Gran Consum en el 'retail' organitzat i augura que les cadenes que aconsegueixin capitalitzar els transvasament des de la distribució tradicional seran les que més creixeran. En aquest sentit considera que les seccions de fresc jugaran un paper "determinant".

Join the conversation

or to participate.