• Analític Lleida
  • Posts
  • Lleida encara el lideratge del sector de la bioindústria a Catalunya

Lleida encara el lideratge del sector de la bioindústria a Catalunya

La Diputació i la Cambra de Comerç de Lleida han presentat aquest dimarts “LAB4TI” un grup de treball amb inversors públics i privats per impulsar projectes fonamentats en transformar el sistema econòmic cap a un context sostenible, circular i digitalitzat

 “És imprescindible arrelar el talent en terres lleidatanes o captar-ne de nou, perquè la zona del país que sigui capaç de retir el seu talent tindrà més futur” destacava el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó en l’acte de presentació del projecte  Lleida Advisory Board for Transformative Investments (LAB4TI). Un grup de treball impulsat pel G10 – col·lectiu que conformen onze institucions de terres lleidatanes- que té la voluntat de desplegar les eines necessàries per a la transformació de les terres lleidatanes.

Presentació LAB4TI ©JosepAPérez web

Es tracta d’una iniciativa que desplegarà nou projectes que necessiten un finançament de 177 milions d’euros, que poden arribar a generar un valor afegit de 324,6 milions i 3.000 llocs de treball, i que es presentarà el pròxim 28 de novembre en una trobada al Parc Agrobiotech de Lleida 

Saltó assegurava que el projecte representa una oportunitat única per reforçar el lideratge de Lleida en l’aplicació d’estratègies sostenibles  i replicar-les en l’àmbit global,  

Presentació LAB4TI ©JosepAPérez web

Per la seva banda el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn explicava que “Lleida és una terra d’oportunitats perquè fa anys vam creure en el potencial de les nostres comarques sense perdre l’arrel en el sector primari i l’aposta per la bioeconomia com a palanca del canvi que necessitem i la millor forma de garantir que puguin arrelar projectes de vida als nostres municipis perquè les persones es poden guanyar la vida sense malmetre l’entorn que ens fa ser singulars”.

L’assessora de la transformació de la Diputació de Lleida, Teresa Botargues  ha recordat que han estat necessaris cinc anys de treball de l’Agenda Compartida “Lleida, Terra d’Oportunitats” per engegar el LAB4TI. En aquest temps l’Agenda compartida ha pogut implementar 50 accions i mobilitzar 17 milions d’euros per desenvolupar el terrer lleidatà. Botargues, ha donat a conèixer els nou projectes transformadors que s’exposaran davant els inversors públics i privats, el dia 28, i que serviran per posicionar les Terres de Lleida, Pirineu i Aran com un referent en sostenibilitat, innovació i transició energètica.

Botargues ha afegit que es tracta d’una “ transformació local però amb impacte global, que és la clau per captar l’interès d’inversors internacionals”. Es tracta de promoure “un model industrial que faci valdre tota la producció excedentària del sector primari, que ara com ara o fins ara ha estat un inconvenient”.  

El G10

El Comitè Estratègic de l’Agenda Compartida per la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran. La seva funció és proporcionar direcció estratègica i liderar els esforços per implicar i alinear els actors del territori cap a l’assoliment d’una visió de futur en la que el conjunt de la demarcació fa valdre les seves potencialitats per desenvolupar un model competitiu i sostenible d’economia verda, circular i altament digitalitzada que reforça sectors estratègics i afavoreix l’aparició de sectors emergents i nous models de negoci en benefici de la generació d’uns nivells de benestar i prosperitat capaços de fixar i atreure població i talent.

En formen part Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, Cambra de Comerç de Tàrrega, Universitat de Lleida, Generalitat de Catalunya, Diputació de Lleida, Ajuntament de Lleida, PIMEC Lleida, COELL, CCOO Lleida i UGT Terres de Lleida.

Reply

or to participate.