- Analític Lleida
- Posts
- L'estalvi d'aigua en els processos de producció, l'alimentació del futur o la ciberseguretat articulen la primera edició del Fòrum de les indústries agroalimentàries de Catalunya
L'estalvi d'aigua en els processos de producció, l'alimentació del futur o la ciberseguretat articulen la primera edició del Fòrum de les indústries agroalimentàries de Catalunya
Aquesta iniciativa, que tindrà lloc el 28 i 29 de novembre a Barcelona, té com a objectiu crear un espai de debat i de connexió de totes les indústries agroalimentàries de Catalunya i les diferents administracions competents
Primera edició del Fòrum de les indústries agroalimentàries de Catalunya
L’estalvi d’aigua en els processos de producció de la indústria agroalimentària, l’alimentació del futur o les mesures per protegir-se de ciberatacs són alguns dels temes que s’abordaran a la primera edició del Fòrum de les indústries agroalimentàries, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que tindrà lloc dimarts 28 i dimecres 29 de novembre a l’Auditori ONCE de Barcelona.
Aquestes jornades tenen com a objectiu crear un espai de debat i de connexió de totes les indústries agroalimentàries de Catalunya i les diferents administracions competents, on tractar reptes i problemàtiques comuns des d’un enfocament integral i transversal, que esdevingui la trobada anual de referència del sector.
El Fòrum acollirà diverses taules rodones i ponències d’experts que abordaran els temes que més preocupen i ocupen actualment la indústria agroalimentària de Catalunya en els àmbits com ara el de la sostenibilitat, en el qual s’oferiran exemples de formes de tractament i reutilització de l’aigua a la indústria agroalimentària i s’explicarà com gestionar l’aigua en el sector agroalimentari en context d’emergència hídrica.
En el terreny de la digitalització, es presentarà un informe que alerta de les principals febleses del sector agroalimentari en aquest camp i proposa mesures per protegir-se de ciberatacs. Es parlarà també sobre les noves tecnologies com a motor de sostenibilitat. Aquets bloc s’acabarà amb una taula rodona on diversos experts en la matèria tractaran la digitalització a la petita i mitjana empresa agroalimentària.
En l’apartat d’estructuració del sector, es presentaran les darreres dades econòmiques sobre el sector agroalimentari català i es farà una taula rodona on s’abordarà l’organització de la indústria agroalimentària de Catalunya amb diferents agents implicats amb el sector.
L’alimentació i indústria agroalimentària del futur serà un tema clau del Fòrum. En aquest apartat es tractaran les tendències de futur en la cadena de valor de la indústria agroalimentària, es donarà resposta a la pregunta de per què parlem tant de proteïna, i es parlarà de l’alimentació del futur i de la roda de la innovació.
En relació amb el finançament de les empreses agroalimentàries, es faran dues xerrades, una tractarà del Projecte estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica de l'àmbit agroalimentari (PERTE), i una altra els ajuts del Departament Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aquest mòdul acabarà amb una taula rodona amb quatre ponents que debatran sobre el finançament verd i la innovació.
Altres àmbits rellevants que seran tractats en el marc del Fòrum són el de com adaptar la indústria agroalimentària als objectius de desenvolupament sostenible. En aquest apartat es farà la presentació dela Guia d’autoavaluació per a l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a les empreses agroalimentàries de Catalunya. També hi haurà un espai sobre comunicació, on experts en aquest àmbit explicaran la importància de la comunicació al sector agroalimentari i com comunicar per influir.
En aquest enllaç trobareu el programa amb el detall de totes les ponències i taules rodones.
Reply