• Analític Lleida
  • Posts
  • Les zones turístiques de la demarcació de Lleida viuen una Setmana Santa "positiva" amb ocupacions d'un 90%

Les zones turístiques de la demarcació de Lleida viuen una Setmana Santa "positiva" amb ocupacions d'un 90%

La dada és lleugerament inferior a la prevista perquè la climatologia frena reserves d'última hora i avança les sortides

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida fa una valoració positiva de la Setmana Santa a la demarcació tot i que l'ocupació mitjana ha estat lleugerament inferior a la prevista. Es confiava a superar el 95% entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua a les zones turístiques, però finalment ha estat d'entorn el 85-90% després que la pluja hagi frenat les reserves d'última hora i avançat la sortida d'alguns clients. Així ho ha dit el vicepresident del Patronat de Turisme, Juan Antonio Serrano, que ha precisat que són xifres "molt elevades" davant d'una "climatologia complicada". Pel que fa al conjunt de les estacions d'esquí, s'han venut uns 110.000 forfets, un 60% més que l'any passat.

Serrano ha fet una valoració "positiva" d'una Setmana Santa marcada per una climatologia "molt complicada i variada", la qual "possiblement ha fet que s'anés just" per aconseguir les previsions d'ocupacions. En concret, es confiava a poder penjar el cartell de complet en algunes zones turístiques de la demarcació, sobretot al Pirineu, des del dijous passat fins a aquest dilluns.

"La pluja segurament ha impedit una demanda important d'última hora i ha derivat en un volum petit de cancel·lacions i que alguns clients hagin marxat un dia abans", ha precisat Serrano. Així, la mitjana d'ocupació ha estat entorn del 90% en els darrers cinc dies de Setmana Santa al sector hoteler, cases rurals i càmpings.

Per sectors, la mitjana d'ocupació hotelera a les zones turístiques s'ha situat durant els dies festius de dijous a diumenge entre el 85 i 90%. El turisme rural ha assolit el 90% d'ocupació mentre que les places de bungalous han superat el 95%. Pel que fa als dies previs al Dijous Sant, l'ocupació mitjana s'ha situat entre el 40% (dels dies 25 al 27) i el 60% (cap de setmana del 23 i 24). "Igualment, són ocupacions molt bones i molt elevades", ha dit el vicepresident.

D'altra banda, Serrano ha apuntat que el mal temps ha pogut afavorir que els establiments de restauració "funcionessin millor" per l'arribada de clients que buscaven refugi o un pla alternatiu al previst. Per contra, ha lamentat que la pluja hagi perjudicat els bars o restaurants amb terrassa.

Pel que fa al conjunt d'estacions d'esquí alpí del Pirineu com són Baqueira Beret, Boí Taüll, Port Ainé, Espot i Tavascan han tancat la Setmana Santa amb la venda d'uns 110.000 forfets, un 60% més que l'any anterior. A Boí Taüll, els gruixos a pistes són 120 cm a cotes baixes i de 260 cm a les altes. De fet, els tècnics de l'estació de l'Alta Ribagorça informen que la suma de nevades d'aquest hivern 23-24 assoleix els 415 cm. L'estació de Port del Comte va tancar la temporada el 28 de març per la falta de neu suficient i les de nòrdic només han pogut obrir per a usos turístics.

"Hi havia estacions d'esquí que fins fa dues o tres setmanes estaven malament perquè no hi havia neu. Ara sí que n'hi havia. Penso que s'hi ha fet una bona setmana també", ha conclòs Serrano.

Amb aquests dades d'ocupació en els diferents sectors d’allotjament turístic reglat de la demarcació lleidatana, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que del 23 de març a l'1 d’abril més de 80.000 turistes han visitat les comarques lleidatanes i s’hi han fet més de 250.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'establiments d'allotjament turístic, tant de la zona de la plana com del Pirineu de Lleida.

L'oferta d'allotjament a la demarcació de Lleida per aquesta Setmana Santa era d'unes 77.000 places, distribuïdes entre les 54.000 unitats de turisme reglat entre hotels, càmpings, cases de pagès, albergs i refugis, a les quals s'han de sumar altres 23.000 places d'apartaments d'ús turístic.

Join the conversation

or to participate.