- Analític Lleida
- Posts
- La Universitat de Lleida i la Fundació ICG renoven el conveni de col·laboració per potenciar la formació tecnològica i innovadora
La Universitat de Lleida i la Fundació ICG renoven el conveni de col·laboració per potenciar la formació tecnològica i innovadora
L'acord, vigent des de 2013, reforça la transferència de tecnologia i coneixement mitjançant les solucions avançades HIOPOS per a estudiants DEL Grau de Turisme i d'ADETUR
La Universitat de Lleida (UdL) i la Fundació ICG han renovat el conveni de col·laboració que des del 2013 permet als estudiants dels graus de Turisme i de la doble titulació d'Administració i Direcció d'Empreses i Turisme (ADETUR) accedir a formació avançada basada en les innovadores solucions tecnològiques HIOPOS. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa de formació superior ICGUniversity que impulsa la Fundació ICG, amb l'objectiu d'integrar tecnologia puntera en els plans acadèmics per preparar millor els futurs professionals del sector turístic i de la restauració.
Compromís entre universitat i empresa
Aquest acord reafirma el compromís mutu entre la UdL i la Fundació ICG per oferir una formació tecnològica de qualitat i reforçar els vincles entre la universitat i el món empresarial. Per part de la UdL, aquest conveni s’alinea amb el seu objectiu d'oferir una educació acadèmica de qualitat i adaptada a les necessitats d’un mercat laboral cada cop més digitalitzat i competitiu. A la vegada, la Fundació ICG, com a branca social del Grup ICG, se centra en projectes de responsabilitat social i transferència de coneixement per fomentar el desenvolupament cultural i educatiu del territori lleidatà.
El conveni garanteix que els estudiants tinguin accés a eines tecnològiques d'última generació desenvolupades pel Grup ICG, que inclouen sistemes de gestió empresarial avançada per a establiments turístics i de restauració. Aquestes solucions integren funcions com intel·ligència artificial, sistemes al núvol, interfícies intuïtives i mecanismes avançats per optimitzar l'atenció al client i agilitzar processos operatius.
Solucions tecnològiques HIOPOS al servei de la formació
El conveni permetrà que els estudiants facin servir fins a 35 llicències de cadascuna de les aplicacions següents:
HIOPOS POS: Una eina de gestió de punts de venda que inclou la configuració de taules, vendes, tancaments de caixa i estadístiques de negoci en temps real.
PortalRest: Aplicació que permet als clients fer reserves de taula online les 24 hores, gestionar comandes en línia i optimitzar la distribució de taules automàticament.
HIORDER: Solució per millorar l’atenció al client en terrasses, taules i salons, optimitzant el servei i incrementant la rotació de taules.
HIOFFICE: Plataforma web que ofereix accés remot a dades empresarials en temps real, amb mòduls de vendes, compres, fidelització i comptabilitat.
FrontHotel: Programari per a la gestió integral d’hotels, incloent-hi reserves, "check-in" i "check-out", i la integració de serveis complementaris com restaurants o activitats lúdiques en una única factura.
Aquestes eines ofereixen als estudiants una formació pràctica sobre l’ús de tecnologia d'avantguarda, assegurant que puguin adquirir les competències necessàries per liderar en un sector altament tecnificat i digitalitzat.
Signatura de l'acord
L’acord va ser signat pel rector de la UdL, Jaume Puy Llorens; el degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, Eduard Cristóbal; el president del Grup ICG i de HIOPOS, Andreu Pi Pocurull; i el president de la Fundació ICG, Antoni Siurana Zaragoza. També van ser presents Francisca Santiveri, vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Qualitat; Natalia Daries, directora del Departament d’Economia i Empresa; i Lluis Bonillo, professor de la mateixa facultat.
Durant l’acte, el president de la Fundació ICG, Antoni Siurana, va destacar: "És un orgull renovar aquest conveni amb la Universitat de Lleida. No només reforcem els vincles amb una institució clau per al desenvolupament del territori, sinó que consolidem Lleida com un referent en la formació tecnològica aplicada al turisme i la restauració. Aquest tipus de col·laboracions ens permeten avançar cap a una societat més preparada i competitiva, apostant per la innovació i el talent local."
El president del Grup ICG i de HIOPOS, Andreu Pi, va afegir: "La renovació d'aquest conveni, actiu des del 2013, és una mostra del nostre compromís amb la formació dels futurs professionals del sector turístic i hoteler. Mitjançant les solucions HIOPOS, els estudiants podran adquirir competències en les tecnologies més punteres, un avantatge decisiu per destacar en un mercat cada cop més digitalitzat. Aquest acord també reafirma el nostre compromís amb el territori i la innovació com a motor de canvi."
Per la seva banda, el degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, Eduard Cristóbal, va subratllar: "Renovar aquest conveni exemplifica els valors essencials de la Universitat de Lleida: excel·lència acadèmica, innovació i connexió amb el món empresarial. Gràcies a aquesta col·laboració amb la Fundació ICG, podem oferir als nostres estudiants una formació d'alt nivell que integra la tecnologia més avançada. Això ens permet formar professionals preparats per liderar els reptes del futur."
Finalment, el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, va remarcar que "aquest conveni amb el Grup ICG i la seva Fundació reforça el nostre compromís de servir a la societat i al territori. La Universitat de Lleida treballa per ser un referent en formació tecnològica i de qualitat, i col·laboracions com aquesta ens permeten estar a l'avantguarda. A Lleida tenim empreses pioneres, com el Grup ICG, que contribueixen a posicionar Lleida com un espai de talent i innovació."
Un futur prometedor per als estudiants
Aquest acord no només facilita l’accés a eines tecnològiques capdavanteres, sinó que també posiciona la UdL i la Fundació ICG com a referents en formació avançada. Els estudiants sortiran preparats per afrontar els reptes d’un mercat laboral cada vegada més exigent, assegurant així un futur prometedor tant per a ells com per al desenvolupament del sector turístic i de restauració a Lleida i més enllà.
Reply