La nova imatge d’ALLEM reivindica inclusió i comunitat

L'associació d’entitats socials, sense ànim de lucre, de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran presenta la seva imatge i web corporativa a la Seu Vella de Lleida

La federació ALLEM va celebrar, el passat divendres, 14 de febrer, un acte institucional a la Seu Vella de Lleida, per presentar la seva nova imatge i web corporativa, reafirmant el seu compromís amb la inclusió i els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, problemes de salut mental i altres situacions de vulnerabilitat. També es va posar sobre la taula el dret a la igualtat d’oportunitats i la importància del treball en xarxa i la formació contínua.

El nou logotip i univers gràfic de la federació, dissenyat per Neus Huguet, simbolitza una persona que reivindica els seus drets, que participa i que vol formar part de la comunitat, i reflecteix els valors d’inclusió, participació, compromís i treball en xarxa. A més, s’ha mencionat com la renovació de la pàgina web facilitarà donar a conèixer qui és i què fa l’associació.

Acte de presentació de la nova imatge d’ALLEM a la Seu Vella

En una taula de conversa amb Josep Maria Solé, psicòleg, exdirector d’Associació Talma i un dels fundadors d’ALLEM, Meritxell Draper, directora d’Innovació Social de Fundació ASPROS, Assumpta Fortuny, coordinadora d’ALLEM i Laura Gallego, experta per experiència d’ASPROS, s’ha abordat l’evolució del sector i de la federació i les principals reivindicacions de les persones amb discapacitat

Laura Gallego, en representació de les persones amb discapacitat, ha reivindicat el dret a la igualtat d’oportunitats en diferents àmbits:

“Volem viure i decidir sobre la nostra vida amb autonomia, tenir accés a l’educació, a la formació amb els suports necessaris, a una feina digna, i a poder entendre la informació del nostre voltant, adaptant-la al llenguatge fàcil, atenció sanitària amb dignitat i respecte, a una vida sexoafectiva plena, a participar activament en la societat, que les persones que viuen en pobles petits rurals o de muntanya tinguin les mateixes oportunitats, recursos i suports. Volem que se’ns respecti i se’ns escolti perquè som iguals en drets”.

Meritxell Draper ha destacat la importància del treball en xarxa, la formació contínua i la necessitat i el valor de tenir un Espai de Reflexió Ètica dels Serveis Socials, per a compartir experiències, avaluar des de l’ètica com s’estan duent a terme els acompanyaments i els suports a les persones. Mentre que Assumpta Fortuny ha subratllat la necessitat d’una major implicació de les administracions per complir amb la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

El president de la Federació, Joan Ramon Saura, ha tancat la trobada destacant que aquest nou pas i aquesta nova imatge simbolitza “el compromís de continuar treballant per una societat més justa i inclusiva i de continuar lluitant per fer efectius els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, problemes de salut mental i altres situacions de vulnerabilitat de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran que atenen les entitats sòcies”.

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de més de cent cinquanta persones; entitats socials, professionals del sector, representants institucionals, empreses i altres col·laboradors que han volgut sumar-se en aquesta nova etapa.

Sandra Marco, Diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional de la Diputació de Lleida, Carlos Enjuanes, Regidor d’Innovació i Acció Social de l’Ajuntament de Lleida, José Crespín, Subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida i Núria Gil, Delegada del Govern de Catalunya a Lleida, han reafirmat el seu suport a ALLEM i la importància d’una federació com aquesta al territori.

Reply

or to participate.