• Analític Lleida
  • Posts
  • La gala “Segrià, Terra de Bons Productes” situa els aliments locals com a eix de desenvolupament econòmic

La gala “Segrià, Terra de Bons Productes” situa els aliments locals com a eix de desenvolupament econòmic

El producte local com a motor de desenvolupament territorial. Aquesta ha estat la idea central de la gala “Segrià, Terra de Bons Productes”, organitzada pel Consell Comarcal del Segrià al Monestir d’Avinganya (Seròs), juntament amb el suport i la participació de representants de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

L’acte ha estat presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Òscar Ordeig, que ha subratllat la necessitat de “anar tots alineats per crear una bona estratègia en tota la cadena de valor del sector”. També hi han assistit el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, qui ha afirmat que “el producte local amb identitat pròpia és un dels actius més potents del nostre territori”, i ha reivindicat la marca ‘Gust de Lleida’ com a aliança territorial entre productors, elaboradors i prescriptors que expliquen “què som a través del que mengem”.

Des del Consell Comarcal del Segrià, el cap de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme, Kleber Esteve, ha anunciat la voluntat de donar continuïtat a la iniciativa amb una nova gala prevista per la tardor, aquesta vegada centrada en l’oli d’oliva com a producte emblema del territori.

L’acte també ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia; i altres representants institucionals. Tots ells han coincidit a posar en valor el paper estratègic del sector agroalimentari per a l’economia local i el posicionament de Lleida dins l’any en què Catalunya ostenta el títol de Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

La gala ha homenatjat una desena d’empreses, cooperatives i productors del Segrià que exemplifiquen l’equilibri entre tradició, qualitat i innovació.

La vetllada ha estat acompanyada per un menú especial preparat pel reconegut xef Joel Castanyé, que ha reinterpretat plats tradicionals utilitzant exclusivament aliments de quilòmetre zero. El juliol, dedicat a la fruita dolça dins del projecte “12 mesos, 12 paisatges”, ha tingut un paper destacat al menú, juntament amb altres productes com mel, fruits secs, oli, sucs, vins, cava, sidra, cerveses, melmelades i formatges.

Amb aquesta primera edició, el Segrià posa la primera pedra d’un projecte que vol unir gastronomia, territori i promoció econòmica amb vocació de futur.

Reply

or to participate.