• Analític Lleida
  • Posts
  • La Cooperativa d'Ivars va tenir uns 7 milions € de beneficis el 2023

La Cooperativa d'Ivars va tenir uns 7 milions € de beneficis el 2023

L'entitat, amb prop de 2.500 socis actius, va aprovar un pla estratègic per respondre al repte del relleu generacional

La Cooperativa d’Ivars va celebrar divendres passat la seva assemblea general a Ivars d’Urgell on es van presentar les xifres de la seva activitat, amb una facturació global de 237M € que van generar uns beneficis de més de 7 M €.

La cooperativa ha assolit una producció de més de 318.000 tones de pinsos compostos entre les seves tres fàbriques, (Torregrossa, Ivars i La Fuliola). Una producció rècord per a la cooperativa. Un exercici que ha notat els efectes de la sequera i el tancament delCanal d’Urgell, que ha comportat una reducció important de les entrades de cereals per part dels socis.

Pel que fa a la comercialització de bestiar, l’entitat continua essent un referent en el sector boví, comercialitzant el 2023 un total de 38.842 caps. Pel que fa a la resta de bestiar, sumen 318.456 porcs i 1.004.116 pollastres. Una activitat comercial que la Cooperativa combina amb la consolidació i ampliació de les granges experimentals de vedells (la Mamonera Inglada i la Granja d’engreix Montsuà) i la granja de verres reproductores (Granja Valfarta a localitat de Sena), aquesta última reconeguda un cop més del Premi Porc d’Or.

La Cooperativa d’Ivars, que compta amb 2.379 socis actius i 2050 socis col·laboradors, ha elaborat un pla estratègic 2024-2026 que vol respondre a la tendència de manca del relleu generacional al capdavant de les explotacions ramaderes, especialment en el sector porcí, mitjançant l’increment de la producció pròpia de garrins; per al canvi de les explotacions de mares a la modalitat d’engreix, així com al model de granja participada.

Noves tecnologies, inversions i estalvi energètic

La cooperativa està invertint en la via de la industrialització 4.0, amb la instal·lació de sensors per determinar amb exactitud els temps i les temperatures necessàries per a la fabricació de pinsos, que han aconseguit un important estalvi energètic que la fàbrica d’Ivars d’un 38%, així com un increment del rendiment productiu en un 30%.

Gràcies al reconeixement com a Entitat Associativa Prioritària (EAP), han presentat un projecte que inclou inversions per valor de 2 milions d’euros a les plantes d’Ivars i Torregrossa, que van en la línia de continuar aprofundint en l’aplicació de la tecnologia 4.0 i també la IA en tot el seu procés productiu.

Join the conversation

or to participate.