- Analític Lleida
- Posts
- La 26a Fira de l’Oli Verd de Maials obre portes i espera mantenir unes bones xifres de vendes
La 26a Fira de l’Oli Verd de Maials obre portes i espera mantenir unes bones xifres de vendes
El certamen ha estat inaugurat per Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia
La 26a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials s’ha posat en marxa aquest matí amb l’acte inaugural, que ha estat presidit per Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat.
Gòdia ha estat rebut per l’alcalde David Masot a l’Ajuntament de Maials, organitzador de la fira amb la Cooperativa del Camp Foment Maialenc com a col·laborador principal, en un acte que també ha comptat amb la presència del president de la Cooperativa, Francesc Teixidó, del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, del diputat Fermí Masot i d’alcaldes d’altres pobles de la comarca, com ara Joan Gilart (Alpicat), Manel Solé (La Granja d’Escarp) i Antoni Carré (Benavent de Segrià), així com d’Enric Dalmau, president de la DOP Les Garrigues. Posteriorment ha actuat la Colla Gegantera i han efectuat un recorregut pel recinte firal. El certamen compta amb prop d’un centenar d’expositors i espera tenir unes bones xifres de vendes malgrat les dificultats derivades de la sequera.
Els actes programats per aquest dissabte han començat a la Cooperativa amb un esmorzar popular amb oli d’oliva verge extra nou, i per aquesta tarda s’han previst una visita guiada per la Vilaclosa, a càrrec dels membres de l’Associació Cultural La Capitonya; la jornada PATT ‘Sequera i canvi climàtic. Què hi ha de veritat? Com ens preparem els pagesos per conrear l’olivera i la fruita seca?’, a càrrec del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó; la presentació del llibre ‘Una Terra d’Oli’, d’Ignasi Revés; i un taller-tast de melmelades artesanes a càrrec de Melmelades Torres Roca.
També es farà l’acte d’Investidura de l’Amic de l’Oli 2023, una distinció que ha recaigut en el reconegut cuiner Nandu Jubany, de Can Jubany, com a ambaixador en tots el seus restaurants de l’oli de Maials.
La Fira continuarà el diumenge, en què hi ha previst un altre esmorzar popular a la Cooperativa; l’activitat ‘Maials d’oli, viure l’experiència de conèixer com es fa l’oli en la fase més natural: de l’arbre a la cooperativa’, organitzada pel CCE de Maials i guiada per Albert Viladegut i Jordi Jové; el taller ‘El gust per la xocolata, la gran desconeguda’, a càrrec de Xavier Palau, de Pangea Chocolate; la presentació del llibre ‘Mares’, a càrrec de l’escriptora maialenca Sonia Quer; una visita guiada per la Vilaclosa amb Mercè Quer; i un taller-maridatge de vi i formatge, a càrrec del Celler Matallonga de Fulleda i Montllobé d’Aitona; la jornada tècnica ‘Aprèn a tastar professionalment l’oli’, un tast guiat a càrrec de Pilar Pardell; i la presentació del llibre ‘La Colometa’, de Maria Carme Trilla. L’acte de cloenda anirà a càrrec José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida.
Reply