• Analític Lleida
  • Posts
  • L’Olivera, referent en inclusió social i sostenibilitat, rep diversos reconeixements

L’Olivera, referent en inclusió social i sostenibilitat, rep diversos reconeixements

La cooperativa és guardonada pel seu projecte social i el seu oli d’oliva verge extra, mentre impulsa una nova iniciativa pedagògica

Amb més de 50 anys d’història, la cooperativa de treball i iniciativa social, L’Olivera, inicia l’any amb determinació i èxits. La seva tasca, enfocada a la inclusió i el desenvolupament de persones amb discapacitat, ha estat premiada amb diversos guardons. A més, el seu oli ha estat reconegut com el millor d’oliva verge extra de Catalunya i ha posat en marxa una iniciativa educativa innovadora.

Reconeixements a L’Olivera Cultura de Marges

Gràcies a la seva contribució en l’àmbit de la inclusió i el desenvolupament d’eines assistencials, terapèutiques i educatives, L’Olivera Cultura de Marges ha estat distingida amb el premi a la millor iniciativa solidària en el sector vinícola, atorgat per l’Associació Catalana de Sumillers en el marc de la Nit dels Sumillers. Així mateix, ha rebut el segon premi en la categoria ‘Territoris Sostenibles: Reconeixement a les iniciatives dirigides a garantir un medi rural en igualtat de drets i oportunitats’, concedit pel Ministeri de Drets Socials dins de la convocatòria ‘Activistes del Futur’.

“L'Olivera és una utopia que posa sempre les persones al centre, per això cerquem fórmules de treball que humanitzin i generin comunitat. Som arrel i llavor d'una ‘cultura de marges’ que aposta per una relació positiva amb la terra i les persones”

- Dolors Llonch, presidenta de l’Olivera

Excel·lència en la producció d’oli

Oli d'Oliva Verge Extra de L’Olivera

D’altra banda, la cooperativa ha rebut el guardó al Millor Oli d’Oliva Verge Extra de Catalunya, així com el reconeixement al millor oli de producció ecològica i al millor monovarietal d’arbequina. Aquests premis han estat concedits per la Guia dels Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya, publicada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Una nova aposta pedagògica

La Masia Can Calopa on es du a terme el projecte de pedagogia

Aquest any, L’Olivera ha llançat una nova iniciativa educativa: L’Aula de Can Calopa. Aquest projecte, desenvolupat a la masia de Barcelona, se centra en activitats relacionades amb la pagesia, la biodiversitat de Collserola i el cooperativisme. També inclou iniciatives de formació, ocupació verda i inserció laboral de persones en risc d’exclusió. L’objectiu és acostar infants i joves a l’agricultura i el món rural. El passat 20 de març, la Masia va rebre la visita del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona per conèixer el projecte de primera mà.

Nous productes i presència internacional

L’Olivera ha llançat el seu primer vi blanc de Vinyes de Barcelona, un monovarietal de Xarel·lo de producció ecològica i d’alta qualitat. A més, participa en dues de les fires més rellevants del sector: Barcelona Wine Week i la Slow Wine Fair de Bolonya, esdeveniments que serveixen per promoure un vi “bo, net i just”, respectuós amb les comunitats locals i la natura.

Paral·lelament, l’equip agrícola de L’Olivera treballa en la vinya per preparar la collita del 2025. Les tasques inclouen la poda per formar les plantes joves i equilibrar la producció dels ceps adults, així com el femat per nodrir la terra i millorar la qualitat del sòl.

L’equip agrícola de L’Olivera treballa en la vinya per preparar la collita del 2025

Amb aquests èxits i iniciatives, L’Olivera reafirma el seu compromís amb la inclusió social, la sostenibilitat i la qualitat en els seus productes.

Reply

or to participate.