- Analític Lleida
- Posts
- L’oli d’oliva verge extra amb DOP Les Garrigues, protagonista al Galicia Fórum Gastronòmic 2025
L’oli d’oliva verge extra amb DOP Les Garrigues, protagonista al Galicia Fórum Gastronòmic 2025
L'oli d'arbequina es consolida com a referent de qualitat en la cuina atlàntica i reforça la seva projecció internacional

L’oli d’oliva verge extra de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues ha brillat com a oli oficial del Galicia Fórum Gastronòmic 2025. L’esdeveniment, celebrat del 23 al 25 de març a ExpoCoruña, ha reunit destacats professionals del sector i ha servit com a plataforma per posar en valor la qualitat i autenticitat de l’oli lleidatà en l’escena culinària internacional.
El Galicia Fórum Gastronòmic, una de les cites més destacades del sector gastronòmic a Espanya, ha comptat amb la participació de més de 200 expositors i xefs de renom. En aquest escenari, l’oli verge extra DOP Les Garrigues ha estat protagonista, representant la tradició mediterrània i oferint el seu sabor i qualitat inconfusibles. Elaborat exclusivament amb olives arbequines, aquest oli es distingeix per la seva frescor, puresa i intensitat aromàtica, convertint-se en un ingredient clau en la cuina gallega i mediterrània.
Diverses cooperatives i molins de Les Garrigues han participat en aquesta edició, destacant la seva aposta per la qualitat i la sostenibilitat. Entre elles, la Cooperativa de Maials, la Cooperativa de Juncosa, la Cooperativa del Cogul, la Cooperativa de Cervià de les Garrigues, la Cooperativa d’Arbeca, la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques i Cuadrat Valley Finca Agrícola. Aquestes entitats han tingut l’oportunitat de donar a conèixer els seus productes i reafirmar el seu compromís amb l’excel·lència sota el segell de qualitat DOP Les Garrigues.
Aquesta participació ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Lleida i el projecte "Gust de Lleida", que han impulsat la difusió i el reconeixement internacional de l’oli de la comarca.
Els estands de la DOP Les Garrigues ha rebut la visita de diverses autoritats, entre elles el president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, i el vicepresident del Consell de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, que han mostrat el seu suport a la presència de les cooperatives lleidatanes en aquest esdeveniment gastronòmic de referència.
Amb aquesta destacada presència al Galicia Fórum Gastronòmic 2025, la DOP Les Garrigues reafirma la seva posició com una de les denominacions d’origen més prestigioses i continua promovent el seu oli verge extra com un referent de qualitat en la gastronomia mundial. Aquesta fira ha estat una oportunitat clau per ampliar el seu abast i consolidar la seva reputació entre professionals i consumidors.
Reply