• Analític Lleida
  • Posts
  • L'Aeroport de Lleida-Alguaire suma aquest 2024 un 61% més d'operacions

L'Aeroport de Lleida-Alguaire suma aquest 2024 un 61% més d'operacions

Els dos aeroports gestionats per la Generalitat, que són Lleida – Alguaire i d'Andorra – La Seu d'Urgell, han sumat aquest 2024 un total de 33.508 operacions de vol, un 52% més que l'any anterior, i un total de 55.852 passatgers, un 38% més que el 2023

Els aeroports gestionats per la Generalitat, Lleida-Alguaire i Andorra-La Seu d’Urgell, han registrat un notable increment en operacions i passatgers durant el 2024. En total, s’han comptabilitzat 33.508 operacions de vol, un 52% més que el 2023, i 55.852 passatgers, un 38% més que l’any anterior.

Creixement destacat a Lleida-Alguaire

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha estat protagonista amb 28.112 operacions de vol, un augment del 61% respecte al 2023. Aquest creixement es deu principalment a l’activitat de formació de les escoles BAA Training i CESDA, així com a la formació de pilots d’empreses com Air France, Vueling i Volotea.

En nombre de passatgers, Lleida-Alguaire ha experimentat un increment del 27%, passant de 31.131 passatgers el 2023 a 39.664 aquest 2024, gràcies a les rutes d’estiu cap a Eivissa i Maó, que complementen la connexió anual amb Palma de Mallorca.

L’aeroport també ha incorporat tres noves empreses:

  • Aerofort, dedicada a la formació de pilots de drons per aplicacions agrícoles.

  • Atmake, una startup de construcció de peces aeronàutiques.

  • Vallwing, especialitzada en aviació corporativa.

A més, s’estan construint dos nous hangars: un de 1.200 m² per a BAA Training i un altre de 625 m² per a Vallwings.

Innovació i projectes europeus

Els projectes europeus ubicats a Lleida-Alguaire han continuat avançant:

  • AeroH2ub: Proves amb hidrogen gràcies a un nou hidrolitzador instal·lat.

  • Niu.link: Desenvolupament de corredors aeris per a drons.

  • Newspace EU-Best: Projectes de noves tecnologies espacials.

  • SAMVA: Testos per gestionar tràfic aeri amb drons, ja finalitzats.

  • U-elcome: Avanços en la integració de sistemes U-Space amb control aeri.

  • Priam: Primera fase del projecte per planificar xarxes de transport intermodals amb mobilitat aèria avançada.

Davant aquest creixement, la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, ha anunciat la redacció d’un nou Pla Director Urbanístic Aeroportuari (PDUA) per a Lleida-Alguaire, amb l’objectiu de planificar les instal·lacions pels pròxims 30 anys.

Impuls a Andorra-La Seu

L’aeroport d’Andorra-La Seu també ha experimentat un creixement notable, amb un augment del 72% en passatgers, passant de 9.380 el 2023 a 16.188 el 2024. Aquest increment s’explica gràcies a l’acord entre el govern andorrà i AirNostrum per operar rutes cap a Madrid i Palma de Mallorca.

Pel que fa a operacions de vol, l’aeroport ha registrat un increment del 16%, passant de 4.653 a 5.396 operacions. Actualment, més de 20 empreses d’aviació corporativa operen de manera freqüent a Andorra-La Seu.

Aquest any s’hi han establert noves empreses com Camotool (aeronàutica), Andorra Jet Services (corporativa) i BAA Training. A més, es troba en procés de redacció un projecte d’ampliació a càrrec de Tec Engineering.

Amb aquestes xifres, els dos aeroports es consoliden com a punts clau en la mobilitat regional i internacional, potenciant la formació, la innovació tecnològica i la connectivitat.

Reply

or to participate.