• Analític Lleida
  • Posts
  • Impulsant la Transformació Digital: Jornada sobre IA i Digitalització per al Sector Agroalimentari i Logístic

Impulsant la Transformació Digital: Jornada sobre IA i Digitalització per al Sector Agroalimentari i Logístic

La jornada, titulada "Sector agroalimentari i logístic: IA i digitalització com a motor de canvi", s'ha dirigit especialment a negocis i professionals del sector

En l'impuls per avançar en la digitalització de les indústries, l'Oficina AceleraPyme de la Cambra de Comerç de Tàrrega ha organitzat una jornada centrada en l'aplicació de la intel·ligència artificial (IA) i la digitalització en el sector agroalimentari i logístic. Aquesta jornada forma part d'una sèrie de jornades dissenyades per promoure l'adaptació tecnològica en diverses àrees empresarials, com el Màrqueting Digital, Gestió de Xarxes Socials, Solucions en el Núvol, Blockchain, i més.

La jornada, titulada "Sector agroalimentari i logístic: IA i digitalització com a motor de canvi", s'ha dirigit especialment a negocis i professionals del sector, enfocant-se en com la intel·ligència artificial pot ser una potent impulsora per a l'eficiència i el creixement econòmic.

Durant la jornada, els assistents han explorat els fonaments de la IA, la seva aplicabilitat específica en els seus sectors i les eines i tecnologies clau per a la seva implementació. A més, s'han ofert estratègies pràctiques per integrar la IA en els processos empresarials i sistemes per avaluar l'impacte i el retorn de la inversió de les solucions adoptades.

S'han presentat casos d'ús reals on la implementació d'aquestes solucions ha resultat en millores significatives en l'eficiència i el creixement empresarial. I mitjançant dinàmiques de grup, valorades molt positivament pels assistents, s'han treballat amb casos reals per plantejar i estructurar els reptes d'aquests casos i les seves múltiples solucions gràcies a la integració de la intel·ligència artificial en l'activitat empresarial.

L'esdeveniment ha destacat la importància d'adoptar noves tecnologies per millorar els processos operatius, administratius i de gestió. La transformació digital requereix no només de la implementació d'aquestes noves tecnologies, sinó també d'un canvi cultural dins de les organitzacions. L'acceptació d'aquests canvis és crucial per a l'èxit de qualsevol iniciativa de digitalització i la jornada ha emfatitzat la importància d'adaptar-se als canvis ràpids del mercat i les demandes dels consumidors en l'era digital.

En un món cada vegada més competitiu i globalitzat, la digitalització es presenta no només com una opció, sinó com una necessitat imperant. En els sectors logístic i agroalimentari, la integració de tecnologies com la IA permet optimitzar la cadena de subministrament, processos i operacions; millorar la gestió d'inventaris i preveure demandes futures, facilitant decisions estratègiques més encertades i reduint costos operatius.

Participar en aquesta jornada ha ofert als assistents l'oportunitat d'adquirir un coneixement específic i avançat, obtenir un avantatge competitiu significatiu i connectar amb altres professionals del sector per compartir experiències i coneixements.

L'Oficina AceleraPyme de la Cambra de Comerç de Tàrrega vol motivar a que les petites i mitjanes empreses i autònoms demanin el Kit Digital per millorar la seva presència en línia i adaptar-se a les noves tendències tecnològiques, per aquest motiu també ha programat una sèrie de jornades per al foment de la digitalització a la regió, proporcionant a les empreses les eines i el coneixement necessari per prosperar en la nova era digital.

Join the conversation

or to participate.