- Analític Lleida
- Posts
- Joel Castanyé es corona amb la segona Estrella Michelin per La Boscana
Joel Castanyé es corona amb la segona Estrella Michelin per La Boscana
La segona estrella de La Boscana, inaugurat el 2014, arriba nou anys després de la primera i se suma també als dos Sols Repsol que té el restaurant de Bellvís

La cuina innovadora i arrelada del xef Joel Castanyé i el seu restaurant La Boscana de Bellvís van rebre aquest dimarts al vespre la segona Estrella Michelin en la gala de la reconeguda guia, celebrada a Màlaga. Entre els mèrits destacats de la seva proposta, es va fer èmfasi en la “redefinició de la fruita en l'alta gastronomia”.
Les primeres paraules de Castanyé van ser per la seva mare “que ha estat tota la vida a l'ofici” i al seu pare “que ens guia des de dalt”. També va agrair al seu equip professional “que em fan somiar en veure com somien ells”. El xef mollerussenc va aprofitar per reivindicar el Pla d'Urgell “perquè el rural és meravellós” i va destacar que si La Boscana ha assolit el reconeixement que ha assolit és perquè és una “casa familiar amb ànima i no una franquícia”.
La segona estrella de La Boscana, inaugurat el 2014, arriba nou anys després de la primera i se suma també als dos Sols Repsol que té el restaurant de Bellvís. El menú manté la fruita de Lleida com a protagonista no només en el dolç, sinó en la totalitat de la proposta gastronòmica i també com a línia d'investigació en l'àmbit alimentari.
La trajectòria de Joel Castanyé s'inicia als fogons del restaurant Resquitx de Mollerussa, el negoci familiar, i des d'on decideix formar-se professionalment en el sector gastronòmic. Abans d'engegar el seu projecte, va passar per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i a l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, així com per restaurants com el Neichel de Jean-Louis Neichel, l’Àbac de Xavier Pellicer i elBulli Càtering. A banda de les distincions Michelin i Repsol, també va ser premiat el 2018 com a xef revelació per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
Altres noms destacats de la cuina catalana com Albert Adrià o Ramon Freixa van aconseguir també la segona estrella per les seves propostes i Enric Buendía i Koichi Kuwabara es van estrenar amb la primera. Revaliden les tres estrelles els restaurants catalans que ja la tenien, com l'ABaC, la Cocina Hermanos Torres, el Disfrutar, el Lasarte i el Celler de Can Roca. En aquest sentit, el xef Joan Roca va afirmar que “seguim mantenint aquesta hegemonia de grans restaurants” al país.
Reply