• Analític Lleida
 • Posts
 • La Incubadora d’Empreses de Bell-lloc d’Urgell, referent dins del mapa dels CEI’s lleidatans

La Incubadora d’Empreses de Bell-lloc d’Urgell, referent dins del mapa dels CEI’s lleidatans

El viver d’empreses va entrar en funcionament l’any 2012 descentralitzant el servei a la comarca del Pla d’Urgell i donant suport a sectors com la tecnologia, l’enginyeria ambiental o la salut

Dins de la xarxa de Centres d’Empreses Innovadores de les comarques de Lleida, el Pla d’Urgell compta amb la Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica ubicat a Bell-lloc d’Urgell, sent la única comarca amb el CEI descentralitzat i fora de la capital.

El centre es va posar en marxa a finals del 2012 impulsat per l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell i amb la voluntat d’allotjar empreses de nova creació o amb poc temps de vida per fer-les créixer. Actualment, col·labora amb la Xarxa de Centres d'Empreses Innovadores de Lleida, Catalunya Emprèn, la Xarxa d'Allotjaments Empresarials de Catalunya i Creamed (vivers d’empreses de l’Euroregió Pirineus Mediterrània).

El preu públic d’un despatx és de 10 euros mensuals per metre quadrat amb un descompte del 15% el primer any, del 10% el segon any i del 5% el tercer any en la modalitat d’Incubadora d’Empreses. El quart i cinquè any son opcionals dins la modalitat de Centre de Negocis. També existeix l’opció de domiciliació o coworking.

A banda de funcionar com a viver, la Incubadora també ofereix formació a tot el teixit empresarial de la comarca en funció de la demanda. Durant aquest 2024 tenen previst oferir un curs de gestió de reunions eficaces i un altre de ChatGPT per empresa amb treball in situ. A més, també han programat una Jornada de Networking per a empreses exclusivament de Bell-lloc d’Urgell el 27 de febrer amb l’objectiu de crear sinergies entre la Incubadora, el Polígon Vinyes del Mig i les de dins del municipi.

Algunes dades

 • 8 despatxos moblats amb internet, llum, calefacció, aire condicionat i neteja

 • 1 sala de conferències de 150 m2 amb aforament per 90 persones

 • 1 sala de reunions equipada amb equip de videoconferència i espai per a 8 persones

 • 3 aules de formació, una d’elles equipada amb 15 ordinadors per a formacions TIC

 • 6 empreses allotjades actualment a la Incubadora

 • 43 empreses que han passat pel centre des del 2012

 • Entre 80-90 llocs de feina generats a través de les empreses

Empreses allotjades actualment a l’Id’a

 1. Nubulus Web Services: Modelatge 3D, màrqueting digital, posicionament i comerç electrònic. 3 llocs de treball, en creixement.

 2. AJ Enginyers: Serveis d’enginyeria integral per a instal·lacions del sector residencial i terciari i instal·lacions d’energies renovables. 2 llocs de treball.

 3. Enment: Teràpia psicològica infantil, juvenil i familiar. 3 llocs de treball.

 4. Ecnor Service: Gestió de transports i logística de fàbrica al seu destí i a tercers països. 35 llocs de treball.

 5. Evotop: Enginyeria industrial per a tallers i fàbriques amb càlculs per elements finits, documentació tècnica i maquinaria industrial. 3 llocs de treball, en creixement.

 6. Avança: Consultoria empresarial i tractament i seguiment psicològic especialitzat en alts càrrecs d’empreses. 3 llocs de treball.

Experiències

Vidal Vidal (Nubulus): “Estant a la Incubadora t’oblides de factures d’aigua, llum, internet... i et centres en la teva feina”, explica Vidal. La seva empresa porta tres anys a la Incubadora i considera que espais com aquest són els que permeten “ser competitiu sense marxar de la comarca”.

Gil Bonet (Evotop): La seva empresa va instal·lar-se al centre fa uns cinc mesos “perquè està ben comunicat i les instal·lacions són excel·lents”, assegura Bonet. El que més valora de la Incubadora és que permet “concentrar-te en el teu negoci” durant l’inici del projecte empresarial.

Join the conversation

or to participate.