- Analític Lleida
- Posts
- Grupo Vall Companys, Serlopi (Incarlopsa) i Grupo Cañigueral adquireixen Inga Food per reforçar el lideratge del sector porcí espanyol
Grupo Vall Companys, Serlopi (Incarlopsa) i Grupo Cañigueral adquireixen Inga Food per reforçar el lideratge del sector porcí espanyol
Les tres empreses compartiran a parts iguals la propietat de l'empresa, que mantindrà la seva identitat i estructura operativa actual

Grupo Vall Companys, Serlopi (empresa matriu d’Incarlopsa) i Grup Cañigueral han arribat a un acord per adquirir conjuntament el 100% del capital d’Inga Food, una de les principals empreses del sector porcí a Espanya. La transacció, que queda pendent de l'autorització de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), suposa una aposta estratègica per al creixement sostenible i la consolidació del sector carni nacional.
Amb aquesta operació, Inga Food continuarà operant amb independència i mantenint la seva estructura i identitat empresarial, alhora que impulsarà nous plans d’eficiència i creixement. Segons han comunicat les empreses, l’objectiu és generar sinergies que beneficiïn treballadors, ramaders integrats, clients i consumidors.
La companyia adquirida compta actualment amb uns 90 treballadors, més de 650 granges integrades a diverses comunitats autònomes com Catalunya, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura i el País Valencià. Gestiona prop de 85.000 truges (entre races blanques i ibèriques), produeix 1,5 milions de porcs blancs i més de 120.000 ibèrics, amb una facturació que supera els 325 milions d’euros.
Els nous socis, tres grups referents en el sector agroalimentari espanyol, destaquen pel seu alt grau de professionalització i el seu compromís amb la innovació, fet que es preveu que aporti valor afegit a Inga Food en un mercat cada cop més exigent i globalitzat. Per la seva banda, Nutreco, actual accionista de la firma, continuarà centrant-se en el desenvolupament de solucions sostenibles en nutrició animal.
Reply