- Analític Lleida
- Posts
- El vermut artesanal Marnuthem suma nous premis internacionals i presenta les anyades 2025
El vermut artesanal Marnuthem suma nous premis internacionals i presenta les anyades 2025
El celler del Pla d’Urgell consolida la seva proposta de valor com a producte arrelat i diferencial, amb una clara aposta per la internacionalització
El vermut artesanal Marnuthem, elaborat al Pla d’Urgell, continua consolidant la seva trajectòria internacional. La marca ha obtingut recentment dues medalles als World Drink Awards 2025, celebrats a Londres: medalla d’or per al vermut rosat en la categoria Best Semi-Sweet Vermouth i distinció de millor vermut semi-sec del món per al seu vermut blanc.
Amb aquest nou reconeixement, que arriba per tercer any consecutiu, el projecte impulsat per Marc Cuenca i Núria Sánchez reafirma el seu posicionament com a marca de referència dins del segment dels vermuts artesanals de qualitat.
L’acte de presentació de les noves anyades 2025 s’ha celebrat aquest passat divendres al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en un esdeveniment que ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Sandra Castro; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Carles Palau; i el periodista i sommelier Rafa Gimena, que ha conduït l’acte.
Sandra Castro ha reivindicat el paper de Marnuthem com a projecte que combina arrelament territorial i vocació internacional. “Marnuthem exemplifica allò que volem dir quan parlem del Gust de Lleida: productes arrelats, fets amb passió i un alt valor diferencial”, ha destacat.
Durant la presentació, s’han donat a conèixer els nous blendings per al 2025, que mantenen l’aposta per oferir vermuts diferenciats a partir d’una selecció de botànics de proximitat, processos d’elaboració acurats i un treball constant de recerca i innovació.
El sommelier Gregori Albareda, encarregat del tast comentat, ha subratllat l’equilibri i l’expressivitat de les noves anyades: un vermut rosat d’aroma floral amb tocs de préssec de vinya i fruita del bosc, i un vermut blanc fresc, amb notes cítriques, fruita tropical i una lleugera amargor final.
Un projecte consolidat i amb mirada de futur
Impulsat el 2018 des de Bell-lloc d’Urgell, Marnuthem ha construït una proposta amb caràcter propi a partir de l’ús de vi macabeu de Sanui i botànics del territori. La marca manté una clara orientació cap a l’exportació i ja treballa en nous projectes, com el llançament d’una ginebra artesanal pròpia, que reforçarà el seu catàleg de productes amb el mateix esperit d’excel·lència i singularitat.
Reply