• Analític Lleida
  • Posts
  • El “Gust de Lleida” clou el Gastronomic Forum Barcelona amb 50 productors i un balanç econòmic positiu

El “Gust de Lleida” clou el Gastronomic Forum Barcelona amb 50 productors i un balanç econòmic positiu

La qualitat dels aliments lleidatans i la força del sector agroalimentari centren la participació de productors en deu comarques durant tres dies

El “Gust de Lleida”, la marca agroalimentària de la Diputació de Lleida, va participar en el Gastronomic Forum Barcelona el passat dimecres, reunint cinquanta productors de deu comarques lleidatanes per donar a conèixer la qualitat i diversitat dels seus aliments. En un certamen que va durar tres dies, les empreses van protagonitzar sessions de tast a l’espai Rebost de Catalunya, amb la participació de Foment Agrícola de les Garrigues, Agrària Vallbona de les Monges i Gelicios, que van presentar olis i dolços elaborats al territori. L’edició ha servit per reforçar la projecció nacional del “Gust de Lleida” i situar-lo com a marca de referència del producte agroalimentari lleidatà. 

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, va valorar positivament la participació i va destacar “la resposta del públic, el reconeixement de la marca i la capacitat del ‘Gust de Lleida’ per explicar al món el valor d’un territori que treballa conjuntament per donar prestigi als seus productes i a les persones que hi ha al darrere”.

En el transcurs del certamen, el “Gust de Lleida” va protagonitzar una agenda intensa d’activitats, tastos i trobades institucionals, així com va estar present en diversos estands propis. Jordi Verdú va liderar l’acte central de la marca el dilluns, destacant l’evolució, la identitat i els plans de futur del projecte. L’endemà, Verdú també va participar en la gala de la Guia Augusta, on van guardonar a tres representants del talent gastronòmic lleidatà: el cuiner Josep Lladonosa, el restaurant Sisè i la Fonda Farré.

Procedents de deu comarques —Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Sobirà, Val d’Aran, Noguera, Segarra, Garrigues, Pla d’Urgell, Segrià i Urgell— els productors van donar a conèixer vins, olis, formatges, embotits, dolços i elaboracions artesanes. Les elaboracions exemplifiquen la riquesa i diversitat del rebost de les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran. Entre les empreses participants, el certamen va comptar amb noms com Tros de Sort, Raig d’Arbeca, Torrons i Mels Alemany, Or Blanc, Cal Valls, Licorera de la Segarra o Urtau, entre d’altres.

La presència al Gastronomic Forum de Barcelona ha situat el “Gust de Lleida” com un espai clau de trobada entre productors, institucions i restauradors, reforçant la projecció de l’economia local per mitjà de la qualitat, la innovació i la identitat del territori.

Reply

or to participate.