• Analític Lleida
  • Posts
  • Clivibere i Fills s’endú el premi ‘OhPera!’ 2025 a la millor pera conference de la DOP Pera de Lleida

Clivibere i Fills s’endú el premi ‘OhPera!’ 2025 a la millor pera conference de la DOP Pera de Lleida

L’empresa lleidatana Clivibere i Fills ha estat guardonada amb el premi “OhPera!”, que reconeix la millor pera conference amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida, en un acte celebrat al Centre Cultural Sant Joan de Térmens aquest dijous al vespre.

L’empresa Clivibere i Fills ha estat distingida amb el premi “OhPera!”, que reconeix la millor pera conference amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida. El guardó s’ha fet públic aquest dijous al vespre al Centre Cultural Sant Joan de Térmens, en el marc de l’acte d’inici de campanya de la DOP.

El productor Josep Antoni Clivillé ha recollit el premi juntament amb els seus fills, Josep i Jordi Clivillé, i ha assegurat que “aquest és un reconeixement que els omple d’orgull i que haurien de rebre tots els productors, perquè només ells saben la feina i l’esforç que implica fer aquest producte de qualitat.

“Que aquest és un reconeixement que ens omple d’orgull i que haurien de rebre tots els productors, perquè només ells saben la feina i l’esforç que implica fer aquest producte de qualitat.

La tria de la millor pera ha anat a càrrec d’un panell de tast propi de la DOP Pera de Lleida, una eina especialitzada, formada i entrenada per analitzar les característiques sensorials del fruit. Durant vuit sessions, els experts han valorat aspectes com el gust, la dolçor, l’acidesa, la textura, la forma i la intensitat del color de les mostres presentades.

Segons la investigadora de l’IRTA, Gemma Echeverria, responsable del panell,

“Hem entrenat els tastadors per reconèixer de manera objectiva elements com la forma periforme, la distribució del russeting, el color òptim o la crocanticitat. És un pas endavant per descriure i certificar l’excel·lència d’aquest producte amb criteris científics”.

A continuació ha remarcat que la guanyadora és especialment gustosa, amb un punt de maduresa que accentua la seva excel·lència.

El panell es va donar a conèixer en un acte anterior celebrat a la Diputació de Lleida, amb la participació del president de la corporació, Joan Talarn, el president del Consell Regulador, Gerard Pujol, i la mateixa Echeverria.

Talarn ha destacat que la creació d’aquest panell de tast propi representa molt més que un instrument tècnic: 

“És una garantia de qualitat, una eina de coneixement i rigor científic que ens ajudarà a preservar l’essència d’un producte autèntic, nascut de la terra, de l’esforç i de la saviesa dels nostres productors”.

A més, ha afegit que la iniciativa valora el paper de Lleida com a referent agroalimentari i consolida la Pera de Lleida com una magnífica ambaixadora de la marca “Gust de Lleida”.

Per la seva banda, Gerard Pujol ha remarcat que amb el suport de la Diputació i el rigor tècnic de l’IRTA, han aconseguit “crear un panell que dona més valor al producte i reforça el seu prestigi”.

També ha subratllat que “és un impuls important perquè la Pera de Lleida continuï avançant i destacant dins i fora del país”.

Reply

or to participate.