• Analític Lleida
  • Posts
  • CCOO i UGT critiquen que la demarcació de Lleida és "líder en precarietat laboral i de salaris" i reclamen revertir-ho

CCOO i UGT critiquen que la demarcació de Lleida és "líder en precarietat laboral i de salaris" i reclamen revertir-ho

Unes 400 persones participen a la manifestació del Primer de Maig a Lleida per demanar menys jornada i millors sous

Unes 400 persones han sortit aquest Primer de Maig pels carrers de Lleida per reclamar la reducció de la jornada laboral i la millora dels salaris en la manifestació unitària de CCOO i UGT, enguany sota el lema 'Per la plena ocupació: menys jornada, millors salaris". A banda, els sindicats majoritaris també han criticat la situació laboral "precària" a la demarcació de Lleida, on afirmen que els convenis laborals són inferiors respecte la resta de Catalunya. La secretària general de CCOO a les Terres de Lleida, Cristina Rodríguez, ha dit que Lleida és "líder en precarietat laboral i salaris" baixos, una situació que el secretari general de la UGT a Lleida, José Luis Aguilá, ha reclamat que es "reverteixi".

La secretària general de CCOO a les Terres de Lleida, Cristina Rodríguez, ha criticat que la demarcació de Lleida té "els pitjors convenis col·lectius de tot Catalunya", i ha afegit que el salari mitjà és de 21.500 euros anuals, 4.000 euros menys respecte la mitjana del país que es situa en els 25.500 euros.

Per la seva banda, el secretari general de la UGT a Lleida, José Luis Aguilá, ha dit que cal "revertir" la situació perquè "no es pot admetre" que un treballador de Lleida que fa la mateixa feina que un altre que treballa en altres indrets de Catalunya cobri menys. "Va en contra del sentit comú", ha afirmat.

A banda, tant Rodríguez com Aguilá han reclamat millores perquè els treballadors puguin tenir una vida digna i accés a l'habitatge, i han dit que és "inacceptable" que hi continuïn havent accidents laboral mortals, com el que va passar dimarts a Rialp on un treballador va perdre la vida.

La manifestació ha sortit al migdia de la plaça del Treball i ha recorregut els carrers de l'Eix Comercial fins arribar a la plaça de la Paeria on s'ha llegit el manifest d'aquest Primer de Maig. Una batucada ha encapçalat la marxa i durant el camí s'han vist pancartes demanant millores de sectors com el de la neteja, dels autobusos de Lleida, o del sector del metall. També hi han participat alguns dels candidats a les eleccions del 12-M com ara Marta Vilalta, d'ERC, Òscar Ordeig, del PSC, i altres membres d'altres partits com el Comú.

Al marge de la manifestació dels sindicats majoritaris, la de la CGT ha sortit mitja hora abans també des de la plaça del Treball. Sota el lema 'Sense conflicte no hi ha victòries!', la marxa ha fet un recorregut diferent que ha finalitzat a la plaça Sant Joan, on s'ha fet l'acte polític.

Join the conversation

or to participate.