• Analític Lleida
  • Posts
  • Brussel·les veu la producció de proteïnes vegetals a la UE una "nova prioritat" a tenir en compte en la nova PAC

Brussel·les veu la producció de proteïnes vegetals a la UE una "nova prioritat" a tenir en compte en la nova PAC

Els ministres d'Agricultura també defensen la investigació en tècniques genòmiques per garantir la seguretat alimentària

La Comissió Europea veu que la producció de proteïnes vegetals a la Unió Europea com "una prioritat" per reduir les dependències de l'exterior i defensa que aquesta activitat s'haurà de tenir en compte a l'hora de dissenyar la nova Política Agrària Comuna (PAC) a partir del 2027, quan s'ha de revisar el sistema de subvencions actual. En una roda de premsa posterior al Consell informal d'Agricultura celebrat aquest dimarts a Genk (Bèlgica), l'eurocomissari d'Agricultura, Janusz Wojciechowski, ha subratllat que la UE necessita adoptar un enfocament "estratègic" en qüestions vinculades a l'alimentació i "adaptar-se" a les noves necessitats del sector agrícola.

En el mateix sentit, el ministre d'Agricultura belga, David Clarinval -en representació de tots els seus homòlegs comunitaris- ha defensat la seguretat alimentària com una qüestió "prioritària", tant per la societat en general com per l'estabilitat del sector agrícola.

En relació amb aquesta qüestió, Clarinval ha posat de manifest la importància d'investigar i desenvolupar noves tècniques genòmiques per obtenir "millors productes" i que els conreus "puguin adaptar-se al clima". "L'increment de la producció no és suficient", ha manifestat.

Join the conversation

or to participate.