BonÀrea va incrementar un 17% el seu resultat net anual

Enguany preveu una inversió de 110M € i l'obertura de nous supermercats i benzineres

Amb una xifra de vendes de 2.720 M € l’any passat, la corporació BonÀrea ha aconseguit un resultat net de 81,3 M €, un 17% més que el 2022. Aquestes dades han estat presentades al seu informe 202, on sobresurt també la important aposta per les inversions, on s’hi han destinat 136 M €.

Aquests prop de 3.000M € provenen de les següents unitats de negoci de la corporació: un 53% de productes alimentaris; un 24% d’enginyeria i energia (com les benzineres); un 20% per a l’alimentació animal (pinsos i altres); i un 3% vinculat a la sanitat animal i serveis agroalimentaris.

El fet que en aliments, com la carn, BonÀrea treballi tota la cadena de valor, des del camp al consumidor fa que als seus 574 punts de venda propis, el 77% dels aliments comercialitzats siguin producte propi. Aquests establiments comercials, juntament amb la resta d’equipaments i serveis de la corporació van generar el 2023 uns 5.880 llocs de treball en total.

Fortalesa econòmica i noves inversions

Cal destacar d’aquest informe anual un parell de dades més: tot i l’alt volum d’inversions, BonÀrea disposa d’un 35% de liquiditat immediata, i que el 78 % dels seus actius, que sumen prop de 1.200 M €, són finançats amb recursos interns.

Pel que fa a les operacions previstes enguany, la corporació preveu invertir uns 110 M € que es destinaran a finalitzar les obres del centre d’operacions a Épila (prop de Saragossa), Guissona i la plataforma logística de Gavà (Baix Llobregat), juntament amb l’obertura de 25 nous supermercats i 5 benzineres.

Join the conversation

or to participate.