• Analític Lleida
  • Posts
  • Baqueira/Beret presenta a Lleida la nova temporada d’esquí 2025-2026

Baqueira/Beret presenta a Lleida la nova temporada d’esquí 2025-2026

L’estació aranesa-pallaresa inverteix 10,3 milions d’euros i comptarà amb una plantilla de gairebé 800 treballadors temporers

Baqueira/Beret va donar a conèixer aquest dimarts 18 de novembre, a la Llotja de Lleida, les principals novetats de la temporada d’hivern 2025-2026. La previsió és iniciar l’activitat el 29 de novembre i allargar-la fins al 6 d’abril sempre que la meteorologia ho permeti. Per aquest nou curs, l’estació incorpora cinc pistes noves que sumen dos quilòmetres més al domini, i impulsa diverses millores en l’àmbit de la restauració, en les infraestructures i en els projectes mediambientals.

Enguany, la temporada mobilitzarà gairebé 783 persones, dels quals entre 90 i 95 són fixos i la resta són fixos discontinus que treballen entre 6 i 10 mesos. La plantilla es reparteix entre les tres empreses principals: l’estació, la restauració i hoteleria, el lloguer de material, i també l’agència de viatges. Entre el 80% i el 90% dels treballadors repeteixen cada any, fet que facilita la gestió d’allotjaments. El personal d’hostaleria disposa d’habitacions a l’hotel i, per donar resposta a la demanda, també s’ha llogat un hotel a Bossòst i se n’ha adquirit un altre. A més, hi ha cases de lloguer disponibles per a treballadors de la zona. El preu del forfait diari serà de 71,50 €, mentre que el de temporada serà de 1350 €.

Noves pistes i millores per a debutants

El domini arribarà als 130 traçats i 173 quilòmetres esquiables, gràcies a la incorporació de cinc pistes blaves: Cargolh, Lebre 1, Arrianglo, Poric i Sautarèth. Són itineraris pensats per a esquiadors de nivell mitjà i sumen 2 quilòmetres al mapa de pistes.

L’estació també ha revisat la denominació d’alguns recorreguts per facilitar la lectura del mapa i ha fet actuacions per millorar l’accés dels debutants. Entre aquestes, l’ensanchament de Dera Cascada (Tortuga 2), noves connexions a Lebre i Clòt der Os i traçats més fàcils en punts clau com la zona d’Orri.

Restauració i après-ski actualitzats

La nova temporada estrena espais renovats en restauració. El restaurant La Perdiu Blanca del Hotel Montarto ha estat reformat i millora el servei de mitja pensió. L’antic Drinkery es transforma en la Xocolateria Jolonch, una proposta dolça vinculada a la marca dels Torrons Vicens. A més, el Moët Winter Lounge presenta una imatge renovada amb mobiliari i decoració actualitzats.

Inversió milionària en infraestructures

Una part destacada dels 10,3 milions d’euros d’inversió d’aquesta temporada s’ha destinat a potenciar l’àrea tècnica de l’estació. S’hi incorporen dues noves màquines pisa-neu amb winch, pensades per treballar amb més eficiència en pendents pronunciats. També s’ha ampliat i modernitzat el sistema d’innivació: s’han instal·lat 14 innivadors a Ta Dossau, s’ha reforçat la capacitat de producció a la Cara Nord inferior i s’han reemplaçat 12 equips antics per 6 models de nova generació, més sostenibles i de menor consum. A tot això s’hi afegeixen actuacions de millora del terreny que permetran necessitar menys gruix de neu i augmentar la seguretat del domini esquiable.

Ski Track App: tecnologia aplicada a l’esquí

La gran novetat digital és la Ski Track App, una aplicació que acompanya l’usuari durant tota la jornada. L’eina registra dades de l’activitat (quilòmetres, desnivell i nombre de baixades), ofereix rutes en 3D i permet compartir la ubicació en temps real. També incorpora un mapa interactiu en 2D amb geolocalització i informació del domini.

Avenços en sostenibilitat

L’estació manté el focus mediambiental amb mesures que busquen reduir l’impacte al territori. Entre les actuacions destaca la retirada de residus en cursos d’aigua amb drons, que facilita una neteja més precisa. També s’han fet tasques de sembra i ressembra en zones sensibles i s’han instal·lat 2 quilòmetres més de paravents a Montgarri, Ruda i la base de Dera Cascada per retenir neu de forma natural i disminuir la necessitat de produir-ne.

Reply

or to participate.