- Analític Lleida
- Posts
- Balanç força positiu de la 26a Fira de l’Oli Verd de Maials, que tanca portes després de rebre uns 14.000 visitants i havent venut 15.000 litres d’oli
Balanç força positiu de la 26a Fira de l’Oli Verd de Maials, que tanca portes després de rebre uns 14.000 visitants i havent venut 15.000 litres d’oli
Esmorzars populars a la Cooperativa, visites guiades, maridatges, tastos, tallers i xerrades, entre d’altres activitats
La 26a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials ha tancat avui les seves portes després de dos jornades durant les quals han rebut uns 14.000 visitants i en les que s’han venut 15.000 litres d’oli. L’acte de cloenda ha anat a càrrec José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida, i s’ha comptat també amb la presència del vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, que ha estat acompanyat del diputat Fermí Masot.
Tant David Masot, alcalde de Maials, com Francesc Teixidó, president de la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, s’han mostrat molt satisfets pel desenvolupament de la fira i pel volum de negoci al voltant d’un certamen que ha comptat amb prop d’un centenar d’expositors. A nivell de vendes, els càlculs se situen al voltant de 15.000 litres, una xifra que es valora molt positivament, sobretot tenint en compte que la collita d’olives ha estat condicionada negativament per la sequera, tot i que gràcies al reg de suport i a les bones temperatures de les darreres setmanes s’han pogut minimitzar els danys.
Organitzada per l’Ajuntament amb la Cooperativa del Camp Foment Maialenc com a col·laborador principal, al llarg de les dos jornades d’activitat la fira ha ofert activitats de tota mena, com ara els esmorzars populars i portes obertes a la Cooperativa, les visites guiades a la Vilaclosa, presentacions de llibres, maridatges, tastos i degustacions amb diversos productes, i activitats més especialitzades, com tallers o xerrades.
Pel que fa a les xarrades, el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó ha protagonitzat una jornada PATT en què ha parlat sobre ‘Sequera i canvi climàtic. Què hi ha de veritat?’, i Pilar Pardell ha ofert la jornada tècnica i tast guiat ‘Aprèn a tastar professionalment l’oli’. També s’ha pogut gaudir de l’activitat ‘Maials d’oli, viure l’experiència de conèixer com es fa l’oli en la fase més natural: de l’arbre a la cooperativa’, organitzada pel CCE de Maials i guiada per Albert Viladegut i Jordi Jové, i en què s’han pogut veure en directe i de primera mà diferents mètodes de collir olives al llarg del temps. Quant a les presentacions de llibres, n’hi ha hagut tres: ‘Una Terra d’Oli’, d’Ignasi Revés; ‘Mares’, a càrrec de l’escriptora maialenca Sonia Quer; i ‘La Colometa’, de Maria Carme Trilla.
Reply