- Analític Lleida
- Posts
- Alcarràs esdevé referent del sector ramader i agroalimentari amb la XVIII Jornada Tècnica del Porcí
Alcarràs esdevé referent del sector ramader i agroalimentari amb la XVIII Jornada Tècnica del Porcí
La XVIII Jornada Tècnica del Porcí posa l’accent en la gestió sostenible, l’economia circular i la triple transformació alimentària, industrial i energètica del territori.

Alcarràs ha esdevingut aquest dijous el centre econòmic i tècnic del sector porcí lleidatà amb la celebració de la XVIII Jornada Tècnica del Porcí, que ha reunit ramaders, tècnics, veterinaris i representants institucionals al Centre Cultural Lo Casino.
El programa ha abordat aspectes clau per a la competitivitat del sector, com per exemple la qualitat de l’aigua per a la salut animal, la gestió de garrins en granges de transició i engreix, o la direcció d’equips a les explotacions.
El G10 i l’associacionisme com a motors de transformació econòmica
El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha inaugurat la trobada i ha destacat el paper del G10 i de l’associacionisme ramader com a motors de transformació econòmica del sector. Ho ha fet de la mà del director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del departament d’Agricultura, Joan Gòdia; l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Castany, i el president de l’ADS del Porcí d’Alcarràs i Torres de Segre, Jordi Dolcet.
Verdú ha remarcat la importància del projecte Alcarràs Bioproductors, que ja ha permès a 150 famílies del territori generar valor afegit a partir de les dejeccions ramaderes, reforçant la sostenibilitat i creant oportunitats econòmiques locals.
Aquesta iniciativa s’emmarca en la triple transformació alimentària, industrial i energètica promoguda pel G10 dins de l’Agenda Compartida “Lleida, Terra d’Oportunitats”, reconeguda per organismes internacionals com l’OCDE, la FAO i les Nacions Unides, i que busca convertir el territori en un pol de desenvolupament econòmic i innovació agroalimentària.
La jornada ha conclòs amb un espai de debat per reforçar la col·laboració entre el món productiu i les institucions, amb la presència de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Altisent, l’alcalde d’Alcarràs i el president de L’ADS del porcí.
Reply