• Analític Lleida
  • Posts
  • 9 empreses de Lleida, entre les 78 candidatures finalistes als Premis PIMES

9 empreses de Lleida, entre les 78 candidatures finalistes als Premis PIMES

La 37a edició, que ha experimentat un increment de la participació del 7,3%, se celebrará el proper 25 de juny

Les 30 personalitats que formen part del Jurat dels Premis Pimes s’han reunit avui a la Fundació Miró per estudiar i fer deliberació corresponent de les 78 candidatures finalistes de les 103 presentades.

Al llarg de la trobada, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha celebrat l’increment de la participació: “L’augment de les candidatures és un fet molt positiu; estem desitjant tornar a posar en valor la tasca de les pimes catalanes, que són el motor de la nostra economia”. A més, ha afegit que “l’activisme empresarial treballa incansablement per continuar assolint fites i impulsant mesures de millora de la competitivitat, la viabilitat i la productivitat empresarial”.

Aquest any, la 37a edició dels Premis Pimes reconeixerà les millors iniciatives empresarials desenvolupades a Catalunya durant l’any 2023 amb diferents modalitats:

  • Premi Pime més Competitiva amb categoria de micro, petita i mitjana empresa.

  • Premi a la Qualitat Lingüística al món empresarial

  • Premi als Valors al Desenvolupament Sostenible

Empreses i candidatures

El 20,7% de les candidatures que opten als premis ho són per la categoria de Qualitat Lingüística; el 58,6% opten als premis en la categoria de Pime més Competitiva; i també un 20,7% opten per la categoria de Valors al Desenvolupament Sostenible.

Per territoris, el 26% de les empreses que opten als Premis són de Barcelona (21); el 14% del Baix Llobregat (11); el 5% del Maresme – Barcelonès Nord (4); el 6% del Vallès Occidental (5); el 14% del Vallès Oriental (11): el 3% de la Catalunya Central (2); l’11% de Girona (9); l’11% de Lleida (9); i el 8% de Tarragona (6).

Per sectors econòmics, 1 pime prové de l’agricultura; 10 de l’alimentació; 8 del comerç; 1 de la construcció; 3 de la cultura; 1 de formació; 5 d’hostaleria; 13 del sector industrial; 4 de la moda; 4 de la salut; 19 dels serveis; 5 de les TIC i 2 dels transports i la logística.

El sopar anual de PIMEC, que servirà de marc per lliurar els Premis Pimes, serà aquest any el 25 de juny al Palau Sant Jordi de Barcelona, coincidint amb el 50è aniversari de la patronal. Un cop més, la trobada tindrà caràcter solidari i les aportacions fetes pels assistents es destinaran al programa emppersona de la Fundació PIMEC.

Join the conversation

or to participate.