74 empreses lleidatanes compten amb filials al món

En els darrers 10 anys, les exportacions lleidatanes han crescut un 72%

Les comarques de Lleida compten amb 74 filials d'empreses a l'estranger segons les dades 2022, que són les darreres disponibles. Aquesta xifra suposa un 6% més que l'any 2019, segons dades d'ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball-. Les filials d'empreses lleidatanes estan ubicades principalment a països com Estats Units, Portugal i Brasil, mentre que destaquen els sectors de l'alimentació, les infraestructures i la maquinària.

En la presentació d’aquestes dades, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell ha manifestat que "Lleida compta amb un teixit industrial sòlid i diversificat, i ha demostrat un dinamisme molt destacat en l'àmbit del sector exterior".. En aquest sentit, Castellanos ha destacat que "en un escenari d'un món molt fragmentat no només augmenten les exportacions, sinó que moltes empreses lleidatanes han fet un pas més enllà establint-se físicament a l'estranger per ser prop dels seus clients i proveïdors".

El secretari d'Empresa i Competitivitat també ha explicat que en els darrers 10 anys, les exportacions de Lleida han crescut un 72% i han assolit gairebé els 3.000 milions d'euros aquest 2023, la xifra més alta de la sèrie històrica i de rècord per 9è any consecutiu.

Castellanos ha explicat que el Govern, per mitjà d'ACCIÓ, destinarà enguany gairebé 100 M € en ajuts al creixement de les empreses catalanes, un 4,5% més que l'any passat. Castellanos ha assegurat que aquest 2024 "serà un any complex, amb disrupcions globals i una situació macroeconòmica que pot impactar en la competitivitat de les empreses catalanes" i que, en aquest context, "des del Govern i des d'ACCIO volem ser útils per a l'ecosistema empresarial".

Suport de la Generalitat a l’obertura empresarial a l’exterior

En l'àmbit de la internacionalització, les empreses poden rebre assessorament i seguiment personalitzat per part de les 40 Oficines Exteriors de Comerç i d'Inversions de Catalunya al món per començar o accelerar els seus projectes d'expansió internacional. A més, poden accedir a un ajut de fins a 60.000 euros per obrir noves filials a l'estranger o a una subvenció de fins a 15.000 euros per impulsar actuacions de promoció internacional en l'àmbit digital i presencial. A més, ACCIÓ posa a disposició del teixit empresarial català l'Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització per si les pimes han de superar algun obstacle en el seu procés d'internacionalització.

Un altre dels exemples d’aquest suport de la Generalitat és el programa Cupons a la competitivitat de l'empresa, mitjançant el qual s'oferiran fins a 20.000 euros per començar un procés de reflexió estratègica i definició d'un full de ruta en els àmbits de la internacionalització, la innovació, la captació de recursos europeus, la sostenibilitat o la digitalització. També ho és la iniciativa Noves Oportunitats de Negoci, que es tracta d’un ajut de fins a 200.000 euros per definir o implementar projectes de canvi estratègic per diversificar-se sectorialment o impulsar nous segments de negoci.

Join the conversation

or to participate.